Siirry suoraan sisältöön

Master's Degree Programme in International Business Management

Tutkinto:
Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
tradenomi (ylempi AMK)

Laajuus:
90 op

Opintojen tavoite

Xamkin International Business Management (IBM) -koulutuksessa opit kuinka liiketoimintatietoa hyödynnetään organisaation johtamisessa: kuinka toimenpiteitä suunnitellaan, toteutetaan ja kehitetään kansainvälisesti. Koulutuksessa keskityt yrityksen kansainvälisen strategisen suunnittelun ja kasvun kannalta olennaisiin liiketoiminnan osa-alueisiin.

Koulutusohjelma valmistaa opiskelijoita työskentelemään vastuullisissa strategisissa tehtävissä kansainvälisessä liiketoiminnassa. Opiskelija osaa menestyksekkäästi käsitellä johtajuuskysymyksiä kansainvälisessä markkinoinnissa, toimitusketjun hallinnassa, älykkäässä logistiikassa, kestävässä kehityksessä ja vihreässä siirtymässä sekä laajassa strategisessa johtamisessa.

Opetuskieli on englanti. Opetus, tehtävät, tentit ja tutkielman kirjoittaminen opetetaan, tehdään ja suoritetaan englanniksi.

Opiskelu perustuu tekemällä oppimiseen (action learning) sekä monialaiseen yhteistyöhön opiskelijoiden, opettajien ja yritysten välillä. Opinnoissasi luot tärkeitä verkostoja eri opiskelualojen ja työelämän ammattilaisten kanssa. Kehität omaa ammattitaitoasi menestyäksesi vaativissa kehittämis-, johto- ja asiantuntijatehtävissä.
Työpaikkasi voi toimia oppimisympäristönäsi, sillä voit tehdä kehittämistehtävän omalle työnantajallesi. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa osa opinnoistasi ulkomaisissa yhteistyöoppilaitoksissamme.

Koulutuksen sisältö

Ydinosaaminen (45 op)
• Business process development
• Sustainable growth
• Marketing management
• Cross-border management
• Supply chain management and smart logistics
• Innovation management in business
• Research methods and RDI competences for business
• Strategic business game
• Customer intelligence

Ydinosaamisen opinnot ovat pakollisia kaikille tutkinnon opiskelijoille, ja niiden tavoitteena on antaa opiskelijoille tiedot ja taidot, joiden avulla he voivat hyödyntää ja integroida monenlaisia liiketoimintatietoja, joita tarvitaan organisaation tai yrityksen johtamistoimintojen suunnittelussa, toteuttamisessa ja kehittämisessä. Kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen teoreettiset ja soveltavat mallit ja menetelmät ovat olennainen osa ydinosaamisen opintoja. Yhden kurssin laajuus on 5 opintopistettä.

Täydentävä osaaminen (15 op)

Täydentävän osaamisen opinnot voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä, monialaisesta Master School –tarjonnasta. Opintojesi alussa käynnistetään koulutuksesi opiskelijavastaavan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelmasi (HOPS), joka tukee opintojesi etenemistä ja ammatillista kasvuasi.

Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä opintoja seuraavista kokonaisuuksista:
• Digitaalisuus ja teknologia yhteiskunnassa
• Kansainväliset toimintaympäristöt ja viestintä
• Johtaminen ja yrittäjyys
• Tutkimus ja kehittäminen
• Kieliopinnot

Täydentäviä opintoja voit suorittaa myös muiden korkeakoulujen ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista (YAMK tai maisteriohjelmat). Täydentäviin opintoihin voidaan hyväksilukea myös aiemmin suoritettuja, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia opintoja, mikäli ne sopivat suoritettavan tutkinnon tavoitteisiin.

Opinnäytetyö (30 op)

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö (30 op). Se liittyy parhaimmillaan oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin.

Opinnäytetyön aiheen tulisi liittyä kansainvälisen liikkeenjohdon teemoihin ja sisältää kaksi pääkriteeriä − kansainvälistyminen ja liiketoiminnan strateginen kehittäminen. Opinnäytetyön tarkoituksena on parantaa tutkimuksen, projektihallinnan ja kehitystyön taitojasi.

Opinnäytetyö voidaan myös suorittaa osana Xamkin TKI-hankkeita tai jonkin koulutusohjelmakumppanin tilauksesta.

Opintojen toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä. Opetuskieli on englanti.

Lähiopetuspäivät järjestetään Xamkin Kouvolan kampuksella. Pakolliset lähiopinnot ovat noin kaksi kertaa kuukaudessa torstait ja perjantait klo 9-16. Niiden määrä ja ajankohdat riippuvat henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmastasi.

YAMK-koulutuksen aikana tutustut sekä oman että muiden alojen ammattilaisiin. Tämä monialainen asiantuntijaverkosto kantaa hedelmää myös opintojen jälkeen työelämässä. Tärkeitä verkostoja rakennat myös työelämälle tehtävissä kehittämisprojekteissa, joista tärkein on opinnäytetyö.

Uramahdollisuudet

Talousanalyytikko, Salkunhoitaja, Markkinointipäällikkö, Tuotepäällikkö, Markkinatutkimusanalyytikko, Liikkeenjohdon konsultti, Liiketoiminnan analyytikko, Liiketoiminnan kehityspäällikkö, Toimitusketjun johtaja, Operaatioanalyytikko, Logistiikkapäällikkö, Kansainvälinen myyntipäällikkö, Kansainvälisen kaupan asiantuntija

TKI ja työelämäyhteistyö

Xamkilla on vahvat yhteistyösuhteet yrityksiin, julkiseen sektoriin ja kolmannen sektorin toimijoihin.

IBM-koulutuksen tärkeimpiä työelämäkumppaneita ovat Suomessa ja erityisesti Kymenlaaksossa toimivat yritykset, julkisen sektorin organisaatiot ja muut verkostotoimijat

Koulutuksen oppimisympäristöt

Opiskelet erilaisissa ympäristöissä kuten Kouvolan kampuksella, verkossa tai yrityksissä ja organisaatioissa, joissa opiskelijat, opettajat ja yritysten edustajat tekevät yhteistyötä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun maisteriohjelma tarjoaa aidosti kansainvälisen opiskeluympäristön, jossa opiskelijat ja henkilökunta tulevat yli 30 maasta.

International business management, ylempi amk
Tunnus
(MBKV25KVY)
International business management, ylempi amk
Tunnus
(MBKV24KY)
International business management, ylempi amk
Tunnus
(MBKV23KY)
International business management, yamk
Tunnus
(MBKV22KY)
International business management, yamk
Tunnus
(MBKV20SY)

International business management, yamk
Tunnus
(MBKV21KY)

Ajoitus 04.09.2023 - 31.12.2023 Toteutuksen tunnus MB00ED85-3004 Ryhmät MBKV23KY
Ajoitus 01.01.2024 - 30.04.2024 Toteutuksen tunnus MB00CV02-3013 Ryhmät MBKV24KY
Ajoitus 01.01.2024 - 30.04.2024 Toteutuksen tunnus MB00ED81-3006 Ryhmät MBKV24KY
Ajoitus 01.01.2024 - 30.04.2024 Toteutuksen tunnus MB00ED82-3007 Ryhmät MBKV24KY
Ajoitus 04.09.2023 - 31.12.2023 Toteutuksen tunnus MB00ED83-3004 Ryhmät MBKV23KY
Ajoitus 04.09.2023 - 31.12.2023 Toteutuksen tunnus MB00ED84-3004 Ryhmät MBKV23KY
Ajoitus 01.09.2024 - 31.12.2024 Toteutuksen tunnus MB00ED85-3005 Ryhmät MBKV24KY
Ajoitus 01.09.2024 - 31.12.2024 Toteutuksen tunnus MB00ED83-3005 Ryhmät MBKV24KY