Siirry suoraan sisältöön

Data-analytiikan koulutus

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
tradenomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen perusosaaminen koostuu pakollisista liiketalouden opinnoista ja data-analytiikan opinnoista sekä valittavista opinnoista. Vapaasti valittavissa opinnoissa voit syventää omaa osaamistasi haluamallasi alueella. Työharjoittelut ja opinnäytetyön tekeminen ovat erittäin tärkeä osa opintoja.

Jos sinulla on aiempaa tutkintoon liittyvää osaamista opintojen, työn tai harrastustoiminnan kautta, sinulla on mahdollisuus hakea osaamisen tunnistamista. Näin voit saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustettua.

Data-analytiikan koulutuksessa perehdyt liiketoimintaan ja liiketoiminnan kehittämiseen. Opit ymmärtämään, mitä uusia mahdollisuuksia datan analysointi tuo liiketoiminnalle. Oman kiinnostuksesi perusteella voit perehtyä myös muihin liiketoiminnan alueisiin. Opit etsimään, muokkaamaan ja esittämään yritysten tarvitsemaa tietoa sekä kehittämään yritystä tiedon avulla. Opit ymmärtämään liiketoimintaa ja löytämään uusia ideoita, kohteita ja keinoja datan hyödyntämiseen.

Koulutuksessa?painotetaan data-analyysin ja viestinnän sekä visualisoinnin ammattiosaamista ja niiden yhdistämistä liiketoiminnan osaamiseen. Voit lisätä tutkintoosi poikkitieteellisesti myös esimerkiksi palvelumuotoilun tai muita itseäsi kiinnostavia opintoja.

Opintojen tavoite

Ainutlaatuisessa data-analytiikan koulutuksessa yhdistyvät liiketalouden, data-analytiikan ja viestinnän opinnot. Koulutuksessa opit toimimaan muuttuvassa liiketoimintaympäristössä ja saat myös valmiuksia yrittäjyyteen. Opit myös, kuinka liiketoimintaa ohjataan tiedon avulla ja kehitetään uutta liiketoimintaa.

Koulutus perustuu liiketalouden perusosaamiselle, mutta keskeisiä koulutuksessa ovat datan käsittelyyn ja esittämiseen liittyvät taidot. Koulutuksesta saat eväitä uusiin, monipuolisiin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin sekä yrityksissä että julkisissa organisaatioissa. Jos yrittäjyys kiinnostaa sinua, voit suorittaa myös yrittäjyysopintoja.

Opiskelet data-analytiikkaa ja tiedon viestimistä sekä visualisointia monipuolisessa oppimisympäristössä hankkeiden, yritysyhteistyön, pienryhmätyöskentelyn, itseopiskelun ja asiantuntijaluentojen avulla. Osa opetuksesta voi olla englanniksi, joten opit käytännön kielitaidon jo opintojesi aikana.

Opintoja pääset suorittamaan myös aidoissa työelämäyhteyksissä. Tiiviin yhteistyön kautta opit tuntemaan yrityksiä ja niiden tarpeita uudella osaamisalalla. Näin opit ymmärtämään liiketoimintaa ja tuottamaan dataa sen tarpeisiin sekä ideoimaan uutta liiketoimintaa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Koulutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän sekä TKI:n (tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnot) että yritysten kanssa. Yhteistyön kautta opit tuntemaan yrityksiä ja niiden tarpeita uudella osaamisalalla.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa kehität asiantuntijuutta aidoissa työelämäyhteyksissä. Oppimisympäristöä edustavat työelämän oppimisprojektit tehdään yhteistyössä opiskelijoiden, työelämän edustajien ja opettajien kanssa.

Opinnoissasi voit olla mukana usean työelämäläheisen oppimisprojektin tekemisessä, monesti myös usealle erilaiselle organisaatiolle.

Opintojen toteutus ja joustavat oppimisväylät

Opetus on päiväopetusta. Opetusta on luentoina, webinaareina sekä erilaisissa yritysyhteistyöprojekteissa ja kehittämishankkeissa. Opit tekemällä ja kokeilemalla sekä kuuntelemalla ja ymmärtämällä.

Opetus on pääasiassa suomeksi, mutta osa opinnoista voi olla myös englanniksi. Opetusmateriaali voi olla joko suomeksi tai englanniksi.

Opintojen ohjaus

Xamkissa tuetaan opiskelijoita kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Opiskelusi tukena ovat opiskelijavastaavat ja opiskelijatutorit, jotka ohjaavat mm. opiskeluympäristöjä ja opiskelukäytäntöjä koskevissa asioissa. Käytettävissäsi kampuksilla on myös opiskelijapalveluneuvojan, opiskelijakuraattorin, opintopsykologin ja opiskeluterveydenhuollon palvelut. Lue lisää opiskelijan hyvinvoinnista.

BYOD – Bring Your Own Device

Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lisätietoja löydät Xamkin verkkosivulta.

Uramahdollisuudet

Tradenomi (AMK) -tutkinnon?suoritettuasi sinulla on mahdollisuus toimia suunnittelu-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä yrityksissä tai kuntien ja valtion palveluksessa. Asiantuntijatehtävissä osaamisvaatimuksiin kuuluvat suunnittelu-, toteutus-, organisointi- ja kehittämistaidot. Voit myös ryhtyä yrittäjäksi. Saat valmiudet toimia liiketalouden ammattilaisena myös kansainvälisissä työympäristöissä.

Tehtävänimikkeitä voivat olla:

Asiakasanalyytikko

CDO (Chief Data Officer)

Data-analyytikko

Data Scientist

Datan visualisoija

Digitaalisen viestinnän osaaja

Kehityspäällikkö

Liiketoiminnan kehittäjä

Marketing Analyst

Markkinointianalyytikko

Projektipäällikkö

Tietotyöntekijä

Viestintäsuunnittelija

Data-analytiikka, verkkototeutus
Tunnus
(DAKV24SV)
Data-analytiikka, verkkototeutus
Tunnus
(DAKV23SV)
Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Väinö Toots
Vastuuopettaja

Väinö Toots

Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Tutustut puhuttuihin aiheisiin data-näkökulmalta. Osaat etsiä kuumia aiheita ja niihin liittyviä keskusteluja ja keskustelijoita eri palveluista. Ymmärrät miten datalla voidaan pyrkiä vaikuttamaan.

Sisältö

Mitkä asiat ovat puhuttaneet ja puhuttavat? Miten keskusteluun on vaikutettu datalla? Miten mielenkiintoisista keskustelunaiheista voi etsiä aihetta ja keskustelua kuvaavaa dataa? Mitä tarkoittaa sosiaalisen median automaatio?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään kurssin aikana ilmoitettavia verkkomateriaaleja. Kurssilla hyödynnetään myös suuria kielimalleja (LLM) joten esimerkiksi olemassaoleva kirjautuminen OpenAI:n kielimalleihin on hyödyllinen

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella kurssin opettajien kanssa esimerkiksi omalta työpaikaltaan tulevien toimeksiantojen hyödyntämisestä kurssia suoritettaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaisesti sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin kokonaisarvosana perustuu kurssilla suoritettaviin tehtävien arviointiin

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Hanna Aronen
Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat käyttää alasi perussanastoa aktiivisesti englanniksi.

Osaat toimia englannin kielellä erilaisissa oman alasi suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa eurooppalaisen viitekehyksen tasolla B2..

Osaat etsiä tietoa alasi englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä eri opiskelu- ja työelämän tilanteissa.

Sisältö

Mitä keskeistä ammattisanastoa tarvitset?
Kuinka etsit tietoa oman alasi lähteistä ja sovellat sitä?
Miten toimit suullisissa viestintätilanteissa ja kuinka laadit alasi tekstejä?
Miten opiskelu- ja työyhteisössä viestitään englannin kielellä?

Opiskelumateriaali

Opettajan ja opiskelijoiden kokoama materiaali Learnissa.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija osalllistuu työjärjestyksen mukaiseen opetukseen.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua nopeuttavan opiskeluvaihtoehdon selvittämiseksi.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi:
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen

TKI ja työelämäyhteistyö

Alakohtaisen englanninkielisen viestinnän harjoituksia työelämän tarpeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksoon sisältyy minitenttejä, arvioitavia kirjallisia ja suullisia tehtäviä sekä suullinen esitys. Kurssiarvosana muotoutuu näiden suoritusten pohjalta.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus 5 op = 135 tuntia opiskelijatyötä.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä on data-analytiikan opiskelijoille suunnattu Ammattienglannin verkkototeutus, johon sisältyy itsenäisiä-/ryhmätehtäviä sekä aikaan sidottua verkko-opetusta.

Opintojakso keskittyy liiketalouden ja data-analytiikan alakohtaiseen sanastoon ja viestintätilanteisiin. Verkkotapaamisissa pääpaino on suullisessa kommunikoinnissa ja sanastovaraston laajentamisessa; itsenäiset ja ryhmätehtävät kehittävät työelämässä tarvittavia kirjallisia viestintätaitoja ja oman alan sanastoa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla C1.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suulliset ja kirjalliset tehtävät, opiskelijan aktiivisuus opintojaksolla.

Esitietovaatimukset

Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Englannin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan opintojakson sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattienglannin opintojakson alkamista.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.01.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Marja-Liisa Siren-Huhtinen
Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Osaat toimia oman alasi viestintätilanteissa ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti.
Tunnet alasi keskeisen termistön ja pystyt hyödyntämään kielitaitoasi asiantuntijatehtävissä.

Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 18.12.2014/1129 vastaava osaaminen.

Suoritettuasi opintojakson arvosanalla 3
· ymmärrät selkeää yleiskielistä puhetta ja työelämän puheviestintää.
· käytät perusrakenteita jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
· puhut kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset sanaston, ääntämisen tai lauserytmin epätarkkuudet eivät aiheuta väärinymmärryksiä.
· ymmärrät pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyt reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti.
· osaat kertoa keskeiset asiat koulutuksestasi ja työkokemuksestasi esim. työnhakutilanteessa.
· osaat kertoa ja keskustella alasi keskeisimmistä asioista (esimerkiksi yritysten ja organisaatioiden toiminta, tuotteet, prosessit ja palvelut).

Sisältö

Mitä koulutukseen, työympäristöön ja työtehtäviin liittyvää sanastoa tarvitset ruotsiksi?

Miten toimit ruotsin kielellä työelämän viestintätilanteissa, esimerkiksi sähköpostissa, puhelimessa ja tapaamisissa?

Mitä oman ammattialasi ja toimintaympäristösi keskeistä perustermistöä tarvitset?

Opiskelumateriaali

opettajan käyttämä materiaali
Gå med vinst -oppikirja

Yksilölliset oppimisväylät

Tämä on data-analytiikan opiskelijoiden Ammattiruotsin toteutus, tarvittaessa sopii myös muille tradenomiopiskelijoille.

TKI ja työelämäyhteistyö

sovittavissa

Tentit ja muut määräajat

määräaikaan mennessä palautettavat tehtävät, suullinen ja kirjallinen tentti lopussa

Opiskelijan työmäärä

5 opintopistettä tarkoittaa keskimäärin 135 tuntia opiskelijan työtä.

Lisätietoja opiskelijoille

Tutkintotodistukseen tulee erillinen merkintä ruotsin kirjallisesta ja suullisesta taidosta. Sekä kirjallisesta että suullisesta kielitaidosta annetaan arvosana 1-3 tyydyttävästä taidosta tai 4-5 hyvästä taidosta. Arviointi perustuu valtakunnallisiin suosituksiin.
Englanniksi

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suoritettuasi opintojakson arvosanalla 3
- ymmärrät selkeää yleiskielistä puhetta ja työelämän puheviestintää.
- käytät perusrakenteita jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
- puhut kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset virheet ääntämisessä tai lauserytmissä eivät aiheuta väärinymmärryksiä.
- ymmärrät pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyt reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti.
- osaat kertoa keskeiset asiat koulutuksestasi ja työkokemuksestasi esim. työnhakutilanteessa.
- osaat kertoa ja keskustella alasi keskeisimmistä asioista (esimerkiksi yritysten ja organisaatioiden toiminta, tuotteet, prosessit ja palvelut)
Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 18.12.2014/1129 vastaava osaaminen.
Englanniksi

Esitietovaatimukset

Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu ruotsin tehovalmennukseen, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattiruotsin alkamista.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Katariina Palmu
Vastuuopettaja

Katariina Palmu

Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat kuvata asiakaslähtöisen markkinoinnin osa-alueet ja sen tavoitteet ja tehtävät. Osaat analysoida asiakkaan ostokäyttäytymistä ja määritellä segmentointiperusteet kohderyhmien valinnassa. Osaat arvioida digitaalisen toimintaympäristön vaikutuksia organisaation asiakaslähtöiseen markkinointiin. Osaat suunnitella perustellut markkinoinnin kilpailukeinoratkaisut huomioiden tuotteen elinkaari, markkinoinnin tavoitteet ja vastuullisuus.

Sisältö

Mikä on asiakaslähtöisen markkinoinnin ja suhdemarkkinointiajattelun tavoite ja merkitys organisaation toiminnassa? Miten digitaalinen talous ja toimintaympäristö vaikuttavat markkinoinnin suunnittelussa? Miten asiakkaan ostokäyttäytyminen ja segmentointi huomioidaan tavoitteita ja kohderyhmiä määritettäessä? Mitä ovat markkinoinnin kilpailukeinot ja miten niitä käytetään organisaation tavoitteiden saavuttamiseksi?

Opiskelumateriaali

Bergström, S. ja Leppänen, A. 2016. Yrityksen asiakasmarkkinointi. Helsinki: Edita Publishing Oy
Learn-alustan materiaalit ja muu opettajan osoittama materiaali.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opiskelijat tutustuvat opintojaksolla tarkemmin ainakin yhden yrityksen markkinointiin ja sen suunnitteluun.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson oppimistehtävät suoritetaan Learn-alustalla. Tehtävien suoritusaikataulu on esitetty alustallla.

Opiskelijan työmäärä

n. 135 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Yksi opintojakso on mahdollista toteuttaa Datalabrassa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan arvosanalla 0-5. Opintojakso koostuu erilaisista oppimistehtävistä. Oppimistehtävien arviointiperusteet julkaistaan opintojakson Learn-alustalla. Hyväksytty arviointi edellyttää tehtävien tekemistä hyväksytysti annettujen määräaikojen aikana.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Jarkko Ansamäki
Vastuuopettaja

Jarkko Ansamäki

Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat tuoda ja siivota dataa erilaisista lähteistä BI-työkaluihin. Osaat yhdistää eri lähteistä tulevaa dataa. Osaat tehdä datalle laskentaa ja muutä käsittelyä BI-työkalulla. Osaat luoda erilaisia visualisointeja. Osaat julkaista laatimasi raportit kohdeyleisälle. Osaat pitää esityksen laatimasi raportin pohjalta.

Sisältö

Miten BI-työkaluja voi hyödyntää data-analytiikassa ja raportoinnissa? Miten työkaluihin saa dataa analysoitavaksi? Miten datan siivous tapahtuu? Miten voin yhdistää eri lähteistä tulevaa dataa? Miten voin tehdä datalle laskentaa ja muuta käsittelyä? Miten tiedon visualisointi saavutettavuus huomioiden erilaisilla BI-työkaluilla tapahtuu? Miten julkaisen raporttini?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään sähköisiä verkkomateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella opettajan kanssa esimerkiksi
-mahdollisuudesta hyödyntää hänen työpaikaltaan saatavia toimeksiantoja osana kurssin suoritusta.
-opiskelun nopeuttamisesta suorittamalla tehtävät ennen määräpäiviä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaiset sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tapahtuu annettujen tehtävien ja harjoitustöiden/projektien perusteella.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Atte Reijonen
Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat todennäköisyyslaskennan ja tilastomatematiikan perusteita. Osaat käyttää ja hyödyntää tilastollista ohjelmistoa. Ymmärrät tilastollisen päättelyn periaatteen.

Sisältö

Klassinen ja empiirinen todennäköisyys.
Todennäköisyyslaskennan ja tilastotieteen välinen yhteys.
Tilastotieteen peruskäsitteet.
Tilastolliset tunnusluvut.
Tilastollinen päätöksenteko.

Opiskelumateriaali

Opettajan määrittämä materiaali. Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Verkkototeutus

TKI ja työelämäyhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Välikokeet

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Atte Reijonen
  • Jarkko Ansamäki
Ryhmät
  • DAKV21SP
    Data-analytiikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Ymmärrät tulevaisuustutkimuksen periaatteet.
Ymmärrät milloin ja miten olemassa olevan datan perusteella voidaan ennakoida tulevaa.
Osaat laatia matemaattisia malleja ennusteita varten.
Osaat laatia tulevaisuuteen ulottuvia raportteja.

Sisältö

Millä eri menetelmillä tulevaisuutta voidaan tutkia?
Miten olemassa olevasta datasta voidaan laatia trendejä, joiden perusteella voidaan ennustaa datan tulevia arvoja?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään kurssin aikana ilmoitettavia verkkomateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella kurssin opettajien kanssa esimerkiksi omalta työpaikaltaan tulevien toimeksiantojen hyödyntämisestä kurssia suoritettaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaisesti sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssilla on monta opettajaa ja kurssin kokonaisarvosana perustuu opettajien omalta kohdaltaan määrittelemiin kriteereihin (harjoitustehtävät, tentit) ja isompiin harjoitustyö-/projektipalautuksiin.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Pia Kaari
  • Jussi Seppänen
Vastuuopettaja

Pia Kaari

Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Osaat kuvata henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden ja miten se liittyy organisaation strategiaan. Osaat kuvata henkilöstöjohtamisen prosessit ja käytännöt. Osaat arvioida organisaation henkilöstöjohtamisen prosessien toimivuutta. Osaat kuvata työsuhteen syntymiseen ja päättämiseen liittyvät kysymykset, työnantajan ja työntekijän keskeisimmät oikeudet ja velvollisuudet sekä työaikaa ja vuosilomaa koskevat perusteet.

Sisältö

Mitä osa-alueita henkilöstöjohtamisen prosessiin kuuluu (henkilöstöstrategia, henkilöstösuunnittelu, rekrytointi, perehdyttäminen, koulutus, kehittäminen, palkitseminen, mittaaminen ja raportointi)? Miten henkilöstöjohtaminen on kehittynyt ja mitkä kysymykset ovat tällä hetkellä ajankohtaisia? Mitä keskeistä työlainsäädäntöä työntekijän, työnantajan ja henkilöstöjohdosta vastaavan tulee ottaa huomioon omassa asemassaan?

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan kurssin alkaessa.

Työoikeuden oppimateriaali

Keskeiset työelämää säätelevät säädökset:
työsopimuslaki
työehtosopimuslaki
työaikalaki
laki työntekijän yksityisyydestä
vuosilomalaki
työsuojelulaki
laki yhteistoiminnasta yrityksissä
laki työntekijöiden yhdenvertaisuudesta
Teoksena: Paanetoja: Työoikeus tutuksi käsikirja 2019.

Lisäksi:
Hietala - Kaivanto - Pystynen: Esimiehen työoikeus (2021)
Äimälä - Nyyssölä - Åström: Työoikeus (2021)
Koskinen - Ullakonoja: Oikeuden ja velvollisuudet työsuhteessa ((2020)
Kavasto: Työsuhteen päättäminen (2020)
Koskinen ym. : Työoikeus.

Lisäksi vanhempaa kirjallisuutta, silti hyödyllistä kunhan huomaa lakimuutokset:
Kairinen: Työoikeus, juridiikka (2014)
Bruun - Von Koskull: Työoikeuden perusteet, Talentum 2012.
Tiitinen - Kröger, Tarja: Työsopimusoikeus, Talentum 2012
Saarinen, M.: Työsuhteen pelisäännöt, Talentum 2012
Hietala & Kaivanto: Yhteistoimintalaki käytännössä, Talentum 2012
Hietala, Kahri, Kairinen & Kaivanto: Työsopimuslaki käytännössä, Talentum 2016

Muutakin kirjallisuutta on hyvä käyttää!

Työoikeuden käsiteltävät teemat

Työsopimus ja sen solmiminen
Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet
Työsuhteen päättäminen irtisanominen ja purkaminen
Työsuojelu

Henkilöstöjohtaminen:
Materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisesti vierailijaluentoja.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 5 x 27 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Henkilöstöjohtaminen 3 op
Työoikeus 2 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kumpikin osio arvioidaan erikseen. Kurssin kokonaisarvosana määräytyy näiden osioiden keskiarvosta.

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys sekä Yrityksen talous tai vastaavat tiedot

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Juuso Koponen
  • Jarkko Ansamäki
Vastuuopettaja

Juuso Koponen

Ryhmät
  • DAKV21SP
    Data-analytiikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat huomioida erilaiset tiedon kuluttajat
Tunnet tiedon luettavuuteen vaikuttavat tekijät
Kykenet arvioimaan erilaisten tiedon esitystapojen hyviä ja huonoja puolia
Osaat laatia havainnollisia ja oivalluksia herättäviä visualisointeja

Sisältö

Mitä informaatiomuotoilu tarkoittaa?
Mitkä asiat vaikuttavat tiedon luettavuuteen?
Miten tehdään havainnollisia visualisointeja?
Mitä ohjelmia informaatiomuotoilussa voidaan hyödyntää ja miten?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään sähköisiä verkkomateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella opettajan kanssa esimerkiksi
-mahdollisuudesta hyödyntää hänen työpaikaltaan saatavia toimeksiantoja osana kurssin suoritusta.
-opiskelun nopeuttamisesta suorittamalla tehtävät ennen määräpäiviä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaiset sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tapahtuu annettujen tehtävien ja harjoitustöiden/projektien perusteella.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 400

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Juuso Koponen
  • Väinö Toots
  • Jarkko Ansamäki
Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Ymmärrät data-analytiikan merkityksen yrityksille. Tunnet data-analytiikan peruskäsitteet. Tiedät erilaisia datalähteitä. Ymmärrät visualisoinnin ja viestinnän merkityksen. Tiedät joitain data-analytiikkaan liittyviä ohjelmia. Osaat tehdä pieniä analyysejä yksinkertaiselle datajoukolle taulukkolaskentaohjelmaa hyödyntäen. Ymmärrät vastuusi ja osaat huomioida kestävän kehityksen raportteja laatiessasi. Muistat tarkastella dataa kriittisesti.

Sisältö

Mikä on data-analytiikan merkitys? Mistä dataa saa? Miten dataa esittämällä on voitu vaikuttaa? Mitä ohjelmia data-analytiikassa voidaan hyödyntää? Miten voin tehdä yksinkertaisen analyysin avoimelle datalle taulukkolaskentaohjelmaa hyödyntäen? Mitä matemaattisia perusteita tarvitsen dataa analysoitaessa? Miten toimin vastuullisesti ja kestävän kehityksen huomioiden data-analytiikassa? Miten teen saavutettavia raportteja?

Opiskelumateriaali

Opintojaksolla käytetään verkkomateriaaleja, jotka ilmoitetaan opintojaksoalustalla kurssin edetessä.

Yksilölliset oppimisväylät

Kyseessä on verkkokurssi, joka suoritetaan sellaisenaan. Opiskelijat voivat kuitenkin edetä omaan tahtiin kurssin aloitus- ja päättymispäivämäärien asettamissa rajoissa.

TKI ja työelämäyhteistyö

-

Tentit ja muut määräajat

Tentit, joiden haluataan olevan mukana kokonaisarvosanaa laskettaessa, tulee olla suoritettuna toteutuksen päättymispäivään mennessä.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

1op = 27h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

-

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssissa ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu verkkotentteihin, joissa on kysymyksiä opiskeltavasta teoriasta ja annettaviin tehtäviin ja niiden ratkaisuihin pohjautuen.

Kurssissa ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Mervi Koskelainen
Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Osaat jäsentää kansainvälistä toimintaympäristöä. Osaat tunnistaa yrityksen kansainvälistymisen mahdollisuudet ja edellytykset sekä arvioida markkina-alueita. Osoitat perehtyneisyyttä kansainvälistymisstrategioihin. Osaat vertailla ja valita yritykselle sopivan operaatiomuodon.

Sisältö

Mitkä ovat keskeisiä kansainvälisen toimintaympäristön piirteitä? Miten markkina-alue vaikuttaa kansainvälistymisstrategian valintaan? Mitkä tekijät vaikuttavat operaatiomuodon valintaan? Mitkä ovat ulkomaankaupan käytännön toimenpiteet? Millaisia ovat venäläiset toimintatavat ja toimintakulttuuri alallasi?

Opiskelumateriaali

Materiaali Learnissa

Yksilölliset oppimisväylät

Työjärjestyksen mukainen opetus. Sisältää itsenäistä opiskelua.

TKI ja työelämäyhteistyö

Työelämälähtöinen oppimistehtävä

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Atte Reijonen
  • Jarkko Ansamäki
Vastuuopettaja

Atte Reijonen

Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Ymmärrät tekoälyn ja koneoppimisen toiminnan periaatteet.
Pystyt määrittelemään millainen koneoppiminen sopii annettuun tehtävään.
Osaat tehdä pieniä tekoälyprojekteja.

Sisältö

Miten tekoäly toimii?
Millä tavoin koneoppimista voidaan luokitella?
Mihin erilaiset koneoppimisratkaisut sopivat?
Miten voi tehdä yksinkertaisia tekoälyratkaisuja?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään kurssin aikana ilmoitettavia verkkomateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella kurssin opettajien kanssa esimerkiksi omalta työpaikaltaan tulevien toimeksiantojen hyödyntämisestä kurssia suoritettaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaisesti sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssilla on monta opettajaa ja kurssin kokonaisarvosana perustuu opettajien omalta kohdaltaan määrittelemiin kriteereihin (harjoitustehtävät, tentit) ja isompiin harjoitustyö-/projektipalautuksiin.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

02.02.2024 - 24.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Satu Peltola
Vastuuopettaja

Satu Peltola

Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Osaat kerätä ja analysoida laadullista dataa.
Osaat hyödyntää ohjelmistoja ja tekoälyä laadullisen datan analysoinnissa.

Sisältö

Miten eri tavoin laadullista dataa voidaan kerätä?
Miten laadullista dataa analysoidaan?
Miten erilaisia ohjelmia voidaan hyödyntää laadullisen datan keräyksessä ja analysoinnissa?
Miten tekoäly voi hyödyntää laadullisen datan analysoinnissa?

Opiskelumateriaali

Itsenäistä tiedonhakua ja datan keruuta opettajan ilmoittaman materiaalin lisäksi. Materiaali on Learnissa sähköisinä linkkeinä.

Yksilölliset oppimisväylät

Voit suorittaa opintojakson oman aikataulun mukaan annettujen määräaikojen puitteissa. Määräaikoja tulee noudattaa, joten lue ohjeistus erittäin huolellisesti. Ei läsnäolopakkoa lähiopetuksessa, mutta ei myöskään hybridiä/tallenteita.

TKI ja työelämäyhteistyö

Voit halutessasi tehdä TKI ja työelämäyhteistyötä esimerkiksi tekemällä työelämälähtöisen toimeksiannon.

Tentit ja muut määräajat

Ei tenttiä, oppimistehtäviä, jotka tulee palauttaa määräaikoja noudattaen.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei ole. Voit halutessasi käyttää englanninkielistä materiaalia oppimistehtävien lähdemateriaalina.

Opiskelijan työmäärä

135h, johon sisältyy muutama työpaja kampuksella, joissa työstetään oppimistehtäviä, pääosin itsenäistä opiskelua. Työpajoihin osallistuminen ei ole pakollista.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinnot toteutuvat Learn- oppimisympäristössä. Jos olet ilmoittautunut opintojaksolle ilmoittautumisaikana siirryt automaattisesti Learniin. Opintojakso avautuu/näkyy listoillasi vasta, kun opintojakso AUKEAA. Odottele siis rauhassa opintojakson alkamispäivää ja ellei se aukeamista seuraavana päivänä näy sinulla, ota yhteyttä opintojakson opettajaan.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvointi perustuu oppimistehtäviin ja kriteerit ovat opintojakson Learnissa. Opintojaksolla noudatetaan Xamkin yhteisiä arviointimalleja.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Katariina Palmu
Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Ymmärrät mitä yritysten eri tulosmittarit kertovat. Osaat laskea erilaisia indikaattoreita. Tiedät mistä eri indikaattorien laskennassa käytettävä data löytyy.

Sisältö

Mitä asioita erilaisissa yrityksissä mitataan? Mitä eri tunnusluvut kertovat yrityksen toiminnasta? Miten erilaisia indikaattoreita lasketaan? Mistä laskennassa tarvittavat luvut saadaan? Miten indikaattoreita yrityksissä käytetään?

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaali ilmoitetaan Learn-alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintoja nopeuttava vaihtoehto/väylä: aikaisemmin opintonsa aloittaneelle ryhmälle tarjottava vastaava toteutus.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:

- Hyväksiluku koko opintojaksosta: Aiempi samansisältöinen opintojakso riittävässä laajuudessa toisessa amk:ssa tai yliopistossa) --> keskustelu opintovastaavan kanssa --> e-lomake --> koulutusvastaavan hyväksyntä

- Osittainen hyväksiluku: Aiempi, osittain samansisältöinen tai laajuudessaan pienempi opintojakso toisessa amk:ssa tai yliopistossa --> ota sähköpostitse yhteyttä opintojakson opettajaan viimeistään opintojakson alkaessa.

- Osaamisen näyttö (vastaavat tiedot/taidot hankittu esim. ammatillisessa koulutuksessa, yrittäjyydessä, harrastuksessa tms.). Tee hakemus e-lomakkeella, tehtävistä sovitaan opintojakson opettajan kanssa opintojakson alkaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson kehittämistehtävä on mahdollista tehdä omaan yritykseen/omalle työpaikalle.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan Learn-alustalla. Huomioithan, että kaikki oppimistehtävät tulee olla suoritettu hyväksytysti Learn-alustalta löytyvän aikataulun mukaisesti hyväksyttävän suorituksen saamiseksi opintojaksosta. Myöhässä palautetut tehtävät arvioidaan automaattisesti hylätyksi. Opintojaksolla noudatetaan Xamkin tutkintosääntöä. Hylätty opintojakso (= yksi tai useampi hylätty tehtävä) on mahdollista uusia kokonaisuutena kaksi kertaa vuoden sisällä siitä, kun opintojakso on kirjattu alkamaan Pepissä.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laskennallinen opiskelijan työmäärä on 135 tuntia. Tämä koostuu luennoista, itseopiskelusta sekä oppimistehtävien teosta yksin ja ryhmissä.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso sisältää erilaisia oppimistehtäviä. Huomioithan, että kaikki oppimistehtävät tulee olla suoritettu hyväksytysti Learn-alustalta löytyvän aikataulun mukaisesti hyväksyttävän suorituksen saamiseksi opintojaksosta. Myöhässä palautetut tehtävät arvioidaan automaattisesti hylätyksi. Opintojaksolla noudatetaan Xamkin tutkintosääntöä. Hylätty opintojakso (= yksi tai useampi hylätty tehtävä) on mahdollista uusia kokonaisuutena kaksi kertaa vuoden sisällä siitä, kun opintojakso on kirjattu alkamaan Pepissä.

Lisätietoja opiskelijoille

Lisätietoja opintojaksosta antaa Katariina Palmu (katariina.palmu@xamk.fi)

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Opintojakson arvioin perustuu Xamkin ammattikorkeakoulun opiskelijan arviointikehikkoon. Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit ja pisteytyksen löydät Learn-alustalta.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2026

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Jarkko Ansamäki
Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat toimia vastuullisesti opiskelijana ja korkeakouluyhteisön jäsenenä.
Osaat asettaa oppimistavoitteesi, suunnitella opinto- ja urapolkuasi, seurata opintojesi edistymistä ja arvioida omaa oppimistasi.
Osaat edistää työelämä- ja työllistymisvalmiuksiasi.
Osaat toimia oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti.
Osaat markkinoida omaa osaamistasi työelämälle.

Sisältö

Millainen Xamk on opiskeluyhteisönä ja oppimisympäristönä?
Miten rakennat oman opinto- ja urasuunnitelman?
Miten tunnistat oman osaamisesi ja edistät työelämävalmiuksiasi?
Millainen on ammattialasi?
Mitä ja millainen on alasi ammattietiikka?
Miten markkinoit omaa osaamistasi ja vahvistat työnhakutaitojasi?
Miten edistät jatkuvaa oppimistasi?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään sähköisiä verkkomateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella opettajan kanssa esimerkiksi
-mahdollisuudesta hyödyntää hänen työpaikaltaan saatavia toimeksiantoja osana kurssin suoritusta.
-opiskelun nopeuttamisesta suorittamalla tehtävät ennen määräpäiviä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaiset sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tapahtuu annettujen tehtävien ja harjoitustöiden/projektien perusteella.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

20 op

Virtuaaliosuus

20 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Väinö Toots
Vastuuopettaja

Väinö Toots

Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Perehdyt ohjatusti oman alasi keskeisiin käytännön työtehtäviin.
Sovellat teoriassa ja käytännössä opittuja tietoja ja taitoja työelämässä.
Kehität valmiuksiasi itsenäiseen työskentelyyn ja työtehtävien kehittämiseen.
Osaat toimia oman erikoistumisalasi mukaisissa työtehtävissä.

Sisältö

Etsit erikoistumiseesi soveltuvan harjoittelupaikan.
Teet harjoittelun aikana liiketoiminnan data-analytiikan alan työtehtäviä.
Raportoit harjoittelun annettujen ohjeiden mukaisesti.

Yksilölliset oppimisväylät

Jokainen harjoittelu on yksilöllinen

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu tehdään työelämälle.

Kansainvälinen yhteistyö

Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla

Toteutuksen osien kuvaus

Harjoitteluiden työmäärät:
Perusharjoittelu 10 opintopistettä, n. 7 työviikkoa/263 h
Syventävä harjoittelu 20 opintopistettä, n.13 työviikkoa/488 h.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 03.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 13.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 200

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Jarkko Ansamäki
Ryhmät
  • DAKV21SP
    Data-analytiikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat määritellä tiedon ja tietojohtamisen käsitteitä
Osaat tietopääoman luokittelun ja tunnet tietopääoman ja yrityksen suorituskyvyn yhteyden
Tunnet tiedolla johtamisen ja osaat soveltaa sitä yrityksen toiminnassa

Sisältö

Mitä on tieto ja tietojohtaminen?
Miten tietopääomaa luokitellaan ja miten tietopääoma vaikuttaa yrityksen suorituskykyyn?
Mitä on tiedolla johtaminen ja miten yritys voi toteuttaa sitä liiketoiminnan johtamisessa?

Opiskelumateriaali

Opintojaksolla käytetään verkkomateriaaleja, jotka ilmoitetaan opintojaksoalustalla kurssin edetessä.

Yksilölliset oppimisväylät

Kyseessä on verkkokurssi, joka suoritetaan sellaisenaan. Opiskelijat voivat kuitenkin edetä omaan tahtiin kurssin aloitus- ja päättymispäivämäärien asettamissa rajoissa.

TKI ja työelämäyhteistyö

-

Tentit ja muut määräajat

Tentit, joiden haluataan olevan mukana kokonaisarvosanaa laskettaessa, tulee olla suoritettuna toteutuksen päättymispäivään mennessä.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

1op = 27h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

-

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssissa ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu verkkotentteihin, joissa on kysymyksiä opiskeltavasta teoriasta ja annettaviin tehtäviin ja niiden ratkaisuihin pohjautuen.

Kurssissa ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Väinö Toots
Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Osaat kuvata relaatiokantojen rakenteen ja käytön
Osaat koota yrityksen tietokannoista dataa analysointia varten SQL-kielellä
Tunnet tietovarastoinnin perusteet

Sisältö

Miten relaatiokantoja käytetään?
Miten kokoat dataa yrityksen tietokannoista SQL-kielellä?
Miten voit hyödyntää tietovarastointia liiketoimintatiedonhallinnassa?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään Azure SQL -tietokantaa. Kannan hallintaan ja kyselyihin käytetään Azure Data Studio ohjelmaa. Kurssi suoritetaan kokonaan verkossa

Lisäksi käytetään sähköisiä opetusmateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella opettajan kanssa esimerkiksi mahdollisuudesta hyödyntää työpaikaltaan saatavia toimeksiantoja osana kurssin suoritusta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Yhteistyö Dataamo-hankkeen IPR-Suomi tietokannan kanssa.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arviointi tapahtuu annettujen tehtävien perusteella

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

01.02.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Atte Reijonen
Vastuuopettaja

Atte Reijonen

Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Osaat analysoida data-aineistoja tilastollisia menetelmiä hyödyntäen. Erityisesti kykenet tekemään tilastollisia testejä ja muokkaamaan data-aineistoa matemaattista ohjelmistoa hyödyntäen.

Sisältö

Miten erilaisia ilmiöitä voidaan kuvata tilastollisia menetelmiä hyödyntäen? Miten tilastoaineistoja analysoidaan? Miten voit hyödyntää erilaisia ohjelmistoja tilastollisessa analyysissä?

Opiskelumateriaali

Tulevat löytymään kurssin Learn-alustan kautta.

Yksilölliset oppimisväylät

Kurssilla ei ole läsnäolopakkoa mahdollisia esitystilanteita lukuun ottamatta. Täten yksilöllinen oppiminen onnistuu suorittamalla kurssin arvioitavat suoritteet.

TKI ja työelämäyhteistyö

-

Tentit ja muut määräajat

Ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijan työmäärä

5 op, eli noin 133 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

12.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Markus Hamunen
  • Satu Peltola
Vastuuopettaja

Satu Peltola

Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

2 op.

Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :

Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.

3 op.

Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:

Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.

Sisältö

2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö

Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?

3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö

Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalia on käytettävissä Learn-opiskeluympäristössä.
Tehtävät edellyttävät myös itsenäistä tiedonhakua.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opinnot toteutuvat verkko-opiskeluna Learn-verkkoympäristössa opiskelijan oman aikataulun mukaisesti, mutta huomioiden annetut aikarajat. Opintojakso on vaiheistettu ja sen takia aikatauluja tulee noudattaa, jotta voit suorittaa opintojakson.
Opintojaksoa voi suoraan hyödyntää oman opinnäytetyön teossa, jos olet jo opintojen siinä vaiheessa. Mikäli haluat tehdä opintojakson jo aiemmassa vaiheessa voit valita minkä tahansa kehitämistehtävän ja voit hyödyntää opintojakson oppeja kaikissa opintojesi tutkimus- ja kehittämistehtävissä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opinnot toteutuvat verkko-opiskeluna Learn-verkkoympäristössa opiskelijan oman aikataulun mukaisesti, mutta huomioiden annetut aikarajat. Opintojakso on vaiheistettu ja sen takia aikatauluja tulee noudattaa, jotta voit suorittaa opintojakson.
Opintojaksoa voi suoraan hyödyntää oman opinnäytetyön teossa, jos olet jo opintojen siinä vaiheessa. Mikäli haluat tehdä opintojakson jo aiemmassa vaiheessa voit valita minkä tahansa kehitämistehtävän ja voit hyödyntää opintojakson oppeja kaikissa opintojesi tutkimus- ja kehittämistehtävissä.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opinnot toteutuvat verkko-opiskeluna Learn-verkkoympäristössa opiskelijan oman aikataulun mukaisesti, mutta huomioiden annetut aikarajat. Opintojakso on vaiheistettu ja sen takia aikatauluja tulee noudattaa, jotta voit suorittaa opintojakson.
Opintojaksoa voi suoraan hyödyntää oman opinnäytetyön teossa, jos olet jo opintojen siinä vaiheessa. Mikäli haluat tehdä opintojakson jo aiemmassa vaiheessa voit valita minkä tahansa kehitämistehtävän ja voit hyödyntää opintojakson oppeja kaikissa opintojesi tutkimus- ja kehittämistehtävissä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson tehtäviin soveltuu työelämän kehittämiseen liittyvä yhteistyö (esim. opinnäytetyön tai oman tutkimus- tai kehittämistehtävän suunnittelu, joka voi liittyä esimerkiksi opiskelijan työhön tai toiseen opintojaksoon)

Tentit ja muut määräajat

Learn-alustalla on ilmoitettu tehtävien palautusten määräajat. Noudata annettuja määräaikoja, jotta saat opintojakson suoritettua.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei ole.

Opiskelijan työmäärä

5 op = 135h opiskelijan itsenäistä työtä Learn- oppimisympäristössä.

Toteutuksen osien kuvaus

Yhteinen kaikille pakollinen osuus (2op) sekä opiskelijan oman alan soveltava osuus (3op). Opiskelijan tulee ensin suorittaa yhteinen osuus tietyssä järjestyksessä ja aikataulussa, jotta hän pääsee oman alan osuuteen. Annettuja aikatauluja tulee noudattaa poikkeuksetta.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinnot toteutuvat kokonaan Learn- oppimisympäristössä. Siirryt Learniin Peppi- integraation kautta, joten opintojakso näkyy sinun työpöydälläsi aloituspäivänä. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin odottaa tuota aloituspäivää. Kun opintojakso avutuu, perehdy ensimmäisesti huolellisesti tehtäviin ja suunnittele ajankäyttösi, jotta pysyt annetuissa määräajoissa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Xamkin arviointikehikon mukaan.
Yhteisen osion arviointi: hylätty-hyväksytty
Alakohtaisen osion arviointi: 0-5 ja opintojakson lopullinen arvosana määräytyy tämän osion arvosanan mukaan. Kaikki osiot tulee olla hyväksyttyinä lopullista arvosanaa varten.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Tuomo Kettula
Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat käyttää tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia tarkoituksenmukaisesti yksilönä sekä ryhmätyöskentelyssä. Osaat laatia toimisto-ohjelmilla alaasi liittyviä tavallisimpia asiakirjoja, esityksiä ja taulukoita. Osaat toimia tietoturvallisesti.

Sisältö

Mitä tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia käytetään ja kuinka niitä hyödynnetään opiskelussa sekä työelämässä? Miten laaditaan tekstinkäsittely-, esitysgrafiikka- ja taulukkolaskentaohjelmilla tavallisimpia alaasi liittyviä dokumentteja? Mitä tietoturvalla tarkoitetaan ja kuinka toimitaan tietoturvallisesti opiskelussa sekä työelämässä?

Opiskelumateriaali

Learn-alustalla oleva materiaali ja linkit.

Yksilölliset oppimisväylät

Työvälineosaaminen 5op -opintojakson AHOT-suoritus sovitaan opettajan kanssa erikseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei sisälly

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssin aikana tehtävillä palautustehtävillä on tehtäväkohtaiset määräajat.

Opiskelijan työmäärä

5 op vastaa 135 h työmäärää

Toteutuksen osien kuvaus

Kurssin suoritettuasi
* Osaat käyttää tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia tarkoituksenmukaisesti yksilönä sekä ryhmätyöskentelyssä
* Osaat laatia toimisto-ohjelmilla alaasi liittyviä tavallisimpia asiakirjoja, esityksiä ja taulukoita
* Osaat toimia tietoturvallisesti.

Kursilla käsitellään mm. seuraavia aiheita
* Mitä tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia käytetään ja kuinka niitä hyödynnetään opiskelussa sekä työelämässä?
* Miten laaditaan tekstinkäsittely-, esitysgrafiikka- ja taulukkolaskentaohjelmilla tavallisimpia alaasi liittyviä dokumentteja?
* Mitä tietoturvalla tarkoitetaan ja kuinka toimitaan tietoturvallisesti opiskelussa sekä työelämässä?

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tietoturvallisuus ja järjestelmät: 10%
Office 365 tehtävät: 10%
Word tehtävät: 20%
Power Point tehtävä: 30%
Excel tehtävä: 30%

Arviointiasteikko: 1=50% ; 2=60% ; 3=70% ; 4=80% ; 5=90%

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Jarkko Ansamäki
Vastuuopettaja

Jarkko Ansamäki

Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Ymmärrät mitä asioita erilaisissa verkkopalveluissa voidaan mitata ja mitä ne mahdollisesti kertovat. Osaat käyttää erilaisten palveluiden omia analysointivälineitä liikenteen analysointiin. Osaat tuoda järjestelmistä dataa muualle analysoitavaksi. Osaat yhdistellä eri lähteistä saatavaa dataa ja tehdä yhdistettyyn dataan perustuvia analyysejä.

Sisältö

Mitä tietoja erilaisten Web-palveluiden ja sosiaalisen median käyttäjistä saadaan? Miten tietoja voidaan kerätä? Millä eri tavoin dataa voidaan analysoida? Mitä merkityksiä datavirran taakse kätkeytyy?

Opiskelumateriaali

Opintojaksolla käytetään verkkomateriaaleja, jotka ilmoitetaan opintojaksoalustalla kurssin edetessä.

Yksilölliset oppimisväylät

Kyseessä on verkkokurssi, joka suoritetaan sellaisenaan. Opiskelijat voivat kuitenkin edetä omaan tahtiin kurssin aloitus- ja päättymispäivämäärien asettamissa rajoissa.

TKI ja työelämäyhteistyö

-

Tentit ja muut määräajat

Tentit, joiden haluataan olevan mukana kokonaisarvosanaa laskettaessa, tulee olla suoritettuna toteutuksen päättymispäivään mennessä.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

1op = 27h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

-

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssissa ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu verkkotentteihin, joissa on kysymyksiä opiskeltavasta teoriasta ja annettaviin tehtäviin ja niiden ratkaisuihin pohjautuen.

Kurssissa ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Markus Hamunen
Vastuuopettaja

Markus Hamunen

Ryhmät
  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Ymmärrät vuorovaikutuksen merkityksen osana ammattitaitoasi ja osaat toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.
Tunnet korkeakoulusi opiskelukirjoittamisen ohjeet ja osaat käyttää niitä.
Osaat hakea luotettavaa tietoa ja hyödyntää sitä eettisesti.
Osaat ilmaista näkemyksesi asiallisesti ja perustellen sekä käyttää tilanteen mukaista yleiskieltä.
Osaat tuottaa muodoltaan, sisällöltään ja kieliasultaan huoliteltuja asianmukaisia opiskelun ja työelämän tekstejä sekä käyttää niiden tuottamisessa sopivia viestintäfoorumeita ja -välineitä.
Syvennät vuorovaikutustaitojasi ja selviydyt erilaisissa ryhmäviestintätilanteissa, kuten kokouksissa ja neuvotteluissa.
Kehität esiintymisvalmiuksiasi työelämän tarpeisiin sekä harjaannut palautteen antamisen ja vastaanottamisen taidoissa.

Sisältö

Millaista vuorovaikutustaitojen osaamista sinulta edellytetään opinnoissasi ja oman alasi viestintätilanteissa?
Miten perustelet näkemyksesi asiallisesti yleiskielellä?
Miten haet luotettavaa tietoa ja hyödynnät tietolähteitä eettisesti?
Mitä tekstilajeja opiskelijan ja ammattilaisen tulee hallita?
Miten hyödynnät kielenhuollon ohjeita ja apuvälineitä opinnoissa ja ammatillisessa viestinnässä?
Millaisia taitoja tarvitset erilaisissa esiintymis-, kokous- ja neuvottelutilanteissa?
Miten arvioit omia taitojasi ja hallitset jännitystäsi?
Miten annat rakentavaa palautetta?
Miten hyödynnät saamaasi palautetta?

Opiskelumateriaali

Kerrotaan kurssin Learn-alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Tämä on data-analytiikan opiskelijoiden Viestintätaidot-verkkototeutus, sopii tarvittaessa myös muille tradenomiopiskelijoille.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei.

Tentit ja muut määräajat

Kerrotaan kurssin Learn-alustalla

Opiskelijan työmäärä

5 op = 5 x 27 h = 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

ks. opetustiedot

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Data-analytiikan koulutus
Opettaja
  • Väinö Toots
  • Jarkko Ansamäki
Ryhmät
  • DAKV22SM
    Data-analytiikka, monimuotototetus

Tavoitteet

Sinulla on käsitys erilaisista yritysten käytössä olevista järjestelmistä ja niissä olevasta datasta. Olet tutustunut joidenkin suosittujen ohjelmistojen omiin raportointiominaisuuksiin. Osaat tuoda dataa eri järjestelmistä muualle raportoitavaksi ja analysoitavaksi.

Sisältö

Minkälaista dataa erilaisilla yrityksillä on sisäisesti käytössä? Mistä tätä dataa kerätään? Mihin se tallentuu? Miten sitä hyödynnetään? Miten sitä pystyy analysoimaan?

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään kurssin aikana ilmoitettavia verkkomateriaaleja.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelija voi keskustella kurssin opettajien kanssa esimerkiksi omalta työpaikaltaan tulevien toimeksiantojen hyödyntämisestä kurssia suoritettaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla saattaa olla yhteisesti yrityksille tehtäviä toimeksiantoja tai opiskelijakohtaisesti sovittuja toimeksiantoja.

Opiskelijan työmäärä

1 op = 27 tuntia työtä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssilla on monta opettajaa ja kurssin kokonaisarvosana perustuu opettajien omalta kohdaltaan määrittelemiin kriteereihin (harjoitustehtävät, tentit) ja isompiin harjoitustyö-/projektipalautuksiin.