Nutritional challenges for the elderlyLaajuus (5 cr)
Course unit code: AV00EM43
General information
- Credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Objective
Tavoitteena on oppia ja ajantasaistaa tietämystä ikääntyneiden (kotona ja hoitolaitoksissa) ravitsemus- ja ruokavaliohoidon toteuttamisesta. Tavoitteena on oppia tunnistaman vajaaravitsemus ja tehostetun ruokavalion toteuttaminen. Ruokavaliohoitoa vaativien sairauksien taustalla olevien syiden lisäksi opiskellaan ruokavalioon liittyvät rajoitukset ja ravitsemukselliset riskit. Lisäksi opiskellaan ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttöä ja täysipainoisen ravitsemuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa eri asiakasryhmille myös ympäristövastuullisuus huomioiden.
Content
Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja tehostettu ruokavalio
Rakennemuutetut ruokavaliot
Neurologisten sairauksien ravitsemushoito (esim. Parkinsonin tauti)
Vatsan- ja suolistosairauksien ruokavaliot (mm. ummetus)
Muistisairaan ruokavaliohoito