Skip to main content

Tame the vegetables! Vegan and vegetarian food (4 cr)

Code: AV00EP19-3001

General information


Enrollment
03.01.2022 - 16.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.03.2022 - 07.08.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
4 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
4 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 15
Degree programmes
Open University of Applied Sciences
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
VV2021-2022
Optional studies 2021-2022
Course
AV00EP19
No reservations found for realization AV00EP19-3001!

Objective

Opintojaksolla opiskellaan eri ikä- ja kohderyhmille sopivan vegaani- ja kasvisruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon avulla. Opit arvioimaan ja laskemaan ravintosisältöä ja tekemään tarvittavia muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään erilaisiin kasviproteiininlähteisin ja muihin kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, niiden valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.

Content

Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka.
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa.
Oppimista syventävä case-tehtävä.

Evaluation

• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotentti.
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien hyväksytystä suorittamisesta
• Opintojaksolla käytetään vertais- ja asiantuntijapalautetta.

Course material

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Study forms and methods

Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin kirjaurtumisohjeet Learnin opintojaksoalustalle.
Opiskelu on pääosin itsenäistä työskentelyä, halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opintojaksolla on tehtäviä, joita voi kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla ja opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta, joten opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Opiskelun ohjausta on saatavilla.

RDI and work-related cooperation

Oppimistehtäviä voi soveltuvin osin kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.

Timing of exams and assignments

Tehtävien suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä henkilökohtaisen aikataulun mukaan

Student workload

Opintojakson laajuus on 4 op eli 108 tuntia opiskelijan työtä.

Course part description

Orientaatio opintoihin
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka 1 op
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi 1 op
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa 1 op
Oppimista syventävä case tehtävä 1 op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotenttejä (arviointi 1-5).
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien suorittamisesta ja arvosanojen keskiarvosta.
• Opintojaksolla käytetään myös vertais- ja asiantuntijapalautetta sekä oppimisen itsearviointia.

Go back to top of page