Tame the vegetables! Vegan and vegetarian food (4 cr)
Code: AV00EP19-3001
General information
- Enrollment
- 03.01.2022 - 16.01.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 28.03.2022 - 07.08.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 4 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 4 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 15
- Degree programmes
- Open University of Applied Sciences
- Teachers
- Eeva Koljonen
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
VV2021-2022Optional studies 2021-2022
- Course
- AV00EP19
Objective
Opintojaksolla opiskellaan eri ikä- ja kohderyhmille sopivan vegaani- ja kasvisruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon avulla. Opit arvioimaan ja laskemaan ravintosisältöä ja tekemään tarvittavia muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään erilaisiin kasviproteiininlähteisin ja muihin kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, niiden valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.
Content
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka.
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa.
Oppimista syventävä case-tehtävä.
Evaluation
• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotentti.
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien hyväksytystä suorittamisesta
• Opintojaksolla käytetään vertais- ja asiantuntijapalautetta.
Course material
Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Study forms and methods
Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin kirjaurtumisohjeet Learnin opintojaksoalustalle.
Opiskelu on pääosin itsenäistä työskentelyä, halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opintojaksolla on tehtäviä, joita voi kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla ja opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta, joten opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Opiskelun ohjausta on saatavilla.
RDI and work-related cooperation
Oppimistehtäviä voi soveltuvin osin kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Timing of exams and assignments
Tehtävien suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä henkilökohtaisen aikataulun mukaan
Student workload
Opintojakson laajuus on 4 op eli 108 tuntia opiskelijan työtä.
Course part description
Orientaatio opintoihin
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka 1 op
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi 1 op
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa 1 op
Oppimista syventävä case tehtävä 1 op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotenttejä (arviointi 1-5).
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien suorittamisesta ja arvosanojen keskiarvosta.
• Opintojaksolla käytetään myös vertais- ja asiantuntijapalautetta sekä oppimisen itsearviointia.