Skip to main content

Tame the vegetables! Vegan and vegetarian food (4 cr)

Code: AV00EP19-3001

General information


Enrollment

03.01.2022 - 16.01.2022

Timing

28.03.2022 - 07.08.2022

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

4 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing Education

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

1 - 15

Degree programmes

  • Open University of Applied Sciences

Teachers

  • Eeva Koljonen

Teacher in charge

Eeva Koljonen

Groups

  • VV2021-2022
    Optional studies 2021-2022

Objective

Opintojaksolla opiskellaan eri ikä- ja kohderyhmille sopivan vegaani- ja kasvisruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon avulla. Opit arvioimaan ja laskemaan ravintosisältöä ja tekemään tarvittavia muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään erilaisiin kasviproteiininlähteisin ja muihin kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, niiden valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.

Content

Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka.
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa.
Oppimista syventävä case-tehtävä.

Opiskelumateriaali

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin kirjaurtumisohjeet Learnin opintojaksoalustalle.
Opiskelu on pääosin itsenäistä työskentelyä, halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opintojaksolla on tehtäviä, joita voi kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla ja opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta, joten opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Opiskelun ohjausta on saatavilla.

TKI ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtäviä voi soveltuvin osin kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.

Tentit ja muut määräajat

Tehtävien suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä henkilökohtaisen aikataulun mukaan

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 4 op eli 108 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Orientaatio opintoihin
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka 1 op
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi 1 op
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa 1 op
Oppimista syventävä case tehtävä 1 op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotenttejä (arviointi 1-5).
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien suorittamisesta ja arvosanojen keskiarvosta.
• Opintojaksolla käytetään myös vertais- ja asiantuntijapalautetta sekä oppimisen itsearviointia.