Hospitality business working life skills (5 cr)
Code: MR00DU38-3010
General information
Enrollment
02.01.2023 - 15.01.2023
Timing
09.01.2023 - 05.03.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Tiina Tuovinen
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI23KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.
Content
What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö + mara-alan erityispiirteet (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Vastuullinen anniskelu ja anniskelun omavalvonta (1op): Learn - alustalla oleva materiaali
Hygieniaosaaminen (1op): Learn-alustalla oleva materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksoon kuuluu 2 op verkkotentti alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta.
Vastuullinen anniskelu osiossa on verkkotesti ja tehtävä, jotka voi suorittaaa opintojakson aikana joustavasti.
Hyieniaosaaminen arvioidaan tehtävien ja testin perusteella.
Opiskelijan työmäärä
135 h opiskelijan työtä
Further information
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Hygieniapassin voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Hygieniapassilla ei voi hyväksilukea tätä osa-aluetta.
Vastuullinen anniskelu ja omavalvonta osion suorittaneille tulee Restonomin tutkintotodistukseen merkintä: Tutkinto täyttää alkoholilaissa (1102/2017) vastaavalle hoitajalle asetetut vaatimukset. Lisäksi on mahdollista saada erillinen todistus anniskelulainsäädännön osaamisesta eli nk. anniskelupassi, ellei sitä jo aiemmin ole.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö + mara-alan erityispiirteet (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu ja omavalvonta; tehtävä ja testi (hyväksytty / hylätty täydennettävä). Testin voi uusia.
Hygieniaosaaminen; tehtävät ja testi (hyväksytty / täydennettävä). Testin voi uusia.