Siirry suoraan sisältöön

Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.01.2023 - 15.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 05.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Hanna Pajari-Seppänen
  • Tiina Tuovinen
  • Eeva Koljonen
  • Sirpa Sahinjoki

Vastuuopettaja

Sirpa Sahinjoki

Ryhmät

  • MRMI23KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.

Sisältö

Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?

Opiskelumateriaali

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö + mara-alan erityispiirteet (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Vastuullinen anniskelu ja anniskelun omavalvonta (1op): Learn - alustalla oleva materiaali
Hygieniaosaaminen (1op): Learn-alustalla oleva materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksoon kuuluu 2 op verkkotentti alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta.
Vastuullinen anniskelu osiossa on verkkotesti ja tehtävä, jotka voi suorittaaa opintojakson aikana joustavasti.
Hyieniaosaaminen arvioidaan tehtävien ja testin perusteella.

Opiskelijan työmäärä

135 h opiskelijan työtä

Lisätietoja opiskelijoille

Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Hygieniapassin voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Hygieniapassilla ei voi hyväksilukea tätä osa-aluetta.

Vastuullinen anniskelu ja omavalvonta osion suorittaneille tulee Restonomin tutkintotodistukseen merkintä: Tutkinto täyttää alkoholilaissa (1102/2017) vastaavalle hoitajalle asetetut vaatimukset. Lisäksi on mahdollista saada erillinen todistus anniskelulainsäädännön osaamisesta eli nk. anniskelupassi, ellei sitä jo aiemmin ole.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö + mara-alan erityispiirteet (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu ja omavalvonta; tehtävä ja testi (hyväksytty / hylätty täydennettävä). Testin voi uusia.
Hygieniaosaaminen; tehtävät ja testi (hyväksytty / täydennettävä). Testin voi uusia.