Siirry suoraan sisältöön

Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2023 - 05.03.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Hanna Pajari-Seppänen
Tiina Tuovinen
Eeva Koljonen
Sirpa Sahinjoki
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
MRMI23KV
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Opintojakso
MR00DU38
Toteutukselle MR00DU38-3010 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.

Sisältö

Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?

Opiskelumateriaali

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö + mara-alan erityispiirteet (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Vastuullinen anniskelu ja anniskelun omavalvonta (1op): Learn - alustalla oleva materiaali
Hygieniaosaaminen (1op): Learn-alustalla oleva materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksoon kuuluu 2 op verkkotentti alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta.
Vastuullinen anniskelu osiossa on verkkotesti ja tehtävä, jotka voi suorittaaa opintojakson aikana joustavasti.
Hyieniaosaaminen arvioidaan tehtävien ja testin perusteella.

Opiskelijan työmäärä

135 h opiskelijan työtä

Lisätietoja opiskelijoille

Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Hygieniapassin voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Hygieniapassilla ei voi hyväksilukea tätä osa-aluetta.

Vastuullinen anniskelu ja omavalvonta osion suorittaneille tulee Restonomin tutkintotodistukseen merkintä: Tutkinto täyttää alkoholilaissa (1102/2017) vastaavalle hoitajalle asetetut vaatimukset. Lisäksi on mahdollista saada erillinen todistus anniskelulainsäädännön osaamisesta eli nk. anniskelupassi, ellei sitä jo aiemmin ole.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö + mara-alan erityispiirteet (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu ja omavalvonta; tehtävä ja testi (hyväksytty / hylätty täydennettävä). Testin voi uusia.
Hygieniaosaaminen; tehtävät ja testi (hyväksytty / täydennettävä). Testin voi uusia.

Siirry alkuun