Food safety (5 cr)
Code: YT00AF68-3009
General information
Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Timing
08.01.2024 - 30.04.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
- Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
-
YTMI22KPEnvironmental Technology, full-time studies
- 08.01.2024 12:30 - 14:45, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 15.01.2024 12:30 - 14:00, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 15.01.2024 14:30 - 16:00, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 22.01.2024 12:00 - 14:15, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 29.01.2024 12:15 - 13:45, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 01.02.2024 10:00 - 11:30, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 05.02.2024 12:30 - 14:45, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 12.02.2024 12:15 - 13:45, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 15.02.2024 12:30 - 14:00, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 19.02.2024 12:00 - 14:15, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 04.03.2024 12:00 - 14:15, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 11.03.2024 10:00 - 11:30, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 13.03.2024 10:00 - 11:30, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 18.03.2024 13:00 - 15:15, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 25.03.2024 10:00 - 11:30, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 27.03.2024 08:15 - 09:45, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 08.04.2024 12:30 - 14:00, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 15.04.2024 12:30 - 14:45, Tentti Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
- 22.04.2024 12:30 - 14:00, Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3009
Objective
You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.
Content
What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.
Tentit ja muut määräajat
Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on runsaasti ja niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Toteutuksen osien kuvaus
Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.
Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.
Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan yhteen perustehtävään.
Further information
Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.
Esitietovaatimuksena on Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.
Qualifications
Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.