Skip to main content

Responsible food production (5 cr)

Code: EL00ER92-3001

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

13.01.2025 - 30.04.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Forestry and Environmental Technology

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Advanced Food Technology

Teachers

  • Mari Järvenmäki

Teacher in charge

Mari Järvenmäki

Groups

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
  • 29.01.2025 13:30 - 15:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 04.02.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 05.02.2025 12:15 - 13:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 11.02.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 12.02.2025 13:00 - 14:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 18.02.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 19.02.2025 11:45 - 13:15, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 04.03.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 05.03.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 11.03.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 12.03.2025 12:15 - 13:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 18.03.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 19.03.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 25.03.2025 09:00 - 10:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 26.03.2025 10:15 - 11:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 01.04.2025 09:00 - 10:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 02.04.2025 14:45 - 16:15, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 08.04.2025 09:00 - 10:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 09.04.2025 09:30 - 11:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 15.04.2025 09:30 - 11:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 16.04.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 17.04.2025 14:00 - 15:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 22.04.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 23.04.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 23.04.2025 10:15 - 11:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 24.04.2025 12:00 - 13:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
  • 29.04.2025 09:30 - 11:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001

Objective

Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.

Content

Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen tukee oppimistasi. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.

Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö tarkentuu myöhemmin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakso on 135 h opiskelijan työtä johon sisältyy lähiopetuksen tunnit.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksolla tarkastellaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja sitä mitä vastuullisuus tarkoittaa elintarviketuotannossa sekä huomioimaan erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Vastuullisen elintarviketuotannon keskiössä ovat ilmastonmuutos, ruokaturva ja kiertotalous. Opinnoissa perehdyt kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista ja millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.