Responsible food production (5 cr)
Code: EL00ER92-3001
General information
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
13.01.2025 - 30.04.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
- Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- 29.01.2025 13:30 - 15:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 04.02.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 05.02.2025 12:15 - 13:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 11.02.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 12.02.2025 13:00 - 14:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 18.02.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 19.02.2025 11:45 - 13:15, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 04.03.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 05.03.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 11.03.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 12.03.2025 12:15 - 13:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 18.03.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 19.03.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 25.03.2025 09:00 - 10:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 26.03.2025 10:15 - 11:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 01.04.2025 09:00 - 10:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 02.04.2025 14:45 - 16:15, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 08.04.2025 09:00 - 10:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 09.04.2025 09:30 - 11:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 15.04.2025 09:30 - 11:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 16.04.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 17.04.2025 14:00 - 15:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 22.04.2025 08:15 - 09:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 23.04.2025 08:30 - 10:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 23.04.2025 10:15 - 11:45, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 24.04.2025 12:00 - 13:30, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
- 29.04.2025 09:30 - 11:00, Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
Objective
Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.
Content
Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen tukee oppimistasi. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.
Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö tarkentuu myöhemmin.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakso on 135 h opiskelijan työtä johon sisältyy lähiopetuksen tunnit.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksolla tarkastellaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja sitä mitä vastuullisuus tarkoittaa elintarviketuotannossa sekä huomioimaan erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Vastuullisen elintarviketuotannon keskiössä ovat ilmastonmuutos, ruokaturva ja kiertotalous. Opinnoissa perehdyt kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista ja millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.