Vastuullinen elintarviketuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER92-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
13.01.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00ER92
Toteutuksella on 24 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 36 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ke 29.01.2025 klo 13:30 - 15:00 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 04.02.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 05.02.2025 klo 12:15 - 13:45 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 11.02.2025 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 12.02.2025 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 18.02.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 19.02.2025 klo 11:45 - 13:15 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 04.03.2025 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 05.03.2025 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 11.03.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 12.03.2025 klo 12:15 - 13:45 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 18.03.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 19.03.2025 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ti 25.03.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 26.03.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ti 01.04.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 02.04.2025 klo 14:45 - 16:15 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 08.04.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 09.04.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
To 17.04.2025 klo 14:00 - 15:30 (1 t 30 min) |
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 22.04.2025 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 23.04.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 23.04.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
To 24.04.2025 klo 12:00 - 13:30 (1 t 30 min) |
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tavoitteet
Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.
Sisältö
Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen tukee oppimistasi. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.
Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö tarkentuu myöhemmin.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakso on 135 h opiskelijan työtä johon sisältyy lähiopetuksen tunnit.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksolla tarkastellaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja sitä mitä vastuullisuus tarkoittaa elintarviketuotannossa sekä huomioimaan erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Vastuullisen elintarviketuotannon keskiössä ovat ilmastonmuutos, ruokaturva ja kiertotalous. Opinnoissa perehdyt kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista ja millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.