Skip to main content

Research and development skills (5cr)

Code: XY00EX61-3042

General information


Enrollment
10.11.2025 - 21.11.2025
Registration for introductions has not started yet.
Timing
12.01.2026 - 18.12.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Teachers
Riitta Tuikkanen
Malla Koivupiha
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
MRAMI25KV
Tourism and hospitality, online studies
Course
XY00EX61

Unfortunately, no reservations were found for the realization Research and development skills XY00EX61-3042. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.

Objective

Common learning objectives (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:  

You know the general stages of the research and development process. 
You can systematically search for information in the key information environments of your own field. 
You can read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field. 
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability. 
You can compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication. 

Degree programme-specific learning objectives for research and development methods, 3 ECTS credits 

You are familiar with the current research topics and development needs in your own field. 
You are familiar with and can apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles in your own field. 
You can report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication. 

Content

Content corresponding to the common learning objectives, 2 ECTS credits: 

What are the stages of a research and development process? 
How do you find, read and critically evaluate the research data in your own field? 
How do you compile a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication? 

Degree programme specific content, 3 ECTS credits 

What are the key research topics and development needs in your own field? 
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice to meet the development needs of your own field? 
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field? 

Evaluation

Students can
a. systematically use professional vocabulary of research and development  
b. look for information in the key information sources of the field 
e. use the key models, methods, software and techniques of the professional field 
g. justify their actions according to the ethical principles of the professional field. 

Course material

Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op): keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.

Matkailu- ja ravitsemisalan alakohtainen osio (3 op):
Oppikirja on Ojasalo, K., Moilanen, T. ja Ritalahti, J. 2015 tai uudempi painos. Kehittämistyön menetelmät : uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Kirja on saatavissa Sanoma Pro Oy e-kirjana ja paperiversiona.

Muu keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.

Study forms and methods

Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti verkossa. Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä ja muutama Teams-tapaaminen, jotka tallennetaan ja voit perehtyä niihin itsenäisesti, ellet pääse osallistumaan verkkotapaamiseen. Verkkotapaamiset eivät siis ole pakollisia.

Työviikkopohjaisella oppimisväylä: opinnot etenevät itsenäisesti verkossa opintojakson aikataulun mukaisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: alakohtainen osio on mahdollista tsuorittaa nopeutetussa aikataulussa jo keväällä 2026. Keskustele tästä opettajien kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä: Opintojakson integroiminen työhön on osittain mahdollinen, jos työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson lopputehtävän työpaikallasi tai projektissa. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Voit osoittaa osaamistasi aiemmin hankitulla korkeakouluopinnoilla tai työkokemuksella, mikäli ne vastaavat opintojakson tavoitteita. Jos haet osittaista osaamisen tunnustamista (1-4 op), tai koko opintojakson osaamisen tunnustamista (5 op) tee se enen opintojakson alkamista Pepissä olevan OT-osion kautta.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla opiskellaan TKI-työssä tarvittavia tutkimus- ja kehittämistyötaitoja sekä tehdään suunnitelma työelämään tehtävästä kehittämistyöstä.

Timing of exams and assignments

Opintojaksoon sisältyy tehtäviä. Opintojakon kaikille yhteisen osion tehtävät tulee olla suoritettuna 27.10.2025 mennessä ja alakohtaisen osion tehtävät 8.12.2025 mennessä.

International cooperation

Ei kansainvälistä yhteistyötä.

Student workload

135 tuntia opiskelijan työtä.

Course part description

Opintojakso koostuu kahdesta osiosta: Eri koulutusaloille yhteisestä osiosta ja alakohtaisesta osiosta.

Ensin suoritat eri koulutusaloille yhteisen osion, joka on laajuudeltaan 2 opintopistettä. Tämä osio koostuu kahdesta osasta, jotka ovat tiedonhankinta ja raportointi sekä tutkiminen ja kehittäminen. Sen jälkeen suoritat matkailu- ja ravitsemisalan alakohtaisen osion, joka on laajuudeltaan 3 opintopistettä.

Opintojaksolla eri aloille yhteisessä osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä sekä testejä ja lyhyitä kirjallisia tuotoksia. Lisäksi teet opinnäytetyön analyysitehtävän. Tehtävät arvioidaan hyväksytty tai täydennettävä.

Opintojakson alakohtaisessa osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä ja aineistoihin pohjautuvat kolme testiä. Opintojakson lopputehtävänä teet tutkimussuunnitelman tai ensimmäisen version opinnäytetyösi suunnitelmasta.

Tehtävien palautus jakautuu opintojakson eri vaiheisiin.

Opintojakson aikana on kontaktitapaamisia Teamsissa.

Further information

Opintojakso koostuu yleisestä osiosta (2 op) ja alakohtaisesta osiosta (3 op). Yleinen osio toteutetaan keväällä 2026 ja alakohtainen osio syksyllä 2026. Alakohtaisessa osiossa tutkimus- ja kehittämistyötä tarkastellaan matkailu- ja ravitsemisalan näkökulmasta. Tarvittaessa voit nopeuttaa opintojakson suorittamista ja tehdä myös alakohtaisen osion jo keväällä.

Opintojakso tukee opinnäytetyöprosessin etenemistä. Opintojakso kannattaa ajoittaa siten, että aloitat samaan aikaan tai ainakin samalla lukukaudella opinnäytetyön ideoinnin ja suunnittelun.

Opintojakson aikana on Teamsilla toteutettuja kontaktitapaamisia. Opintojaksolla ei ole läsnäolovelvollisuutta opintojakson kontaktitapaamisissa, mutta tutustu tapaamisten tallenteisiin. Opintojakso on mahdollista toteuttaa täysin verkon välityksellä.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso sisältää tehtäviä, joista osa arvioidaan hyväksytty-täydennettävä ja lopputehtävä arvioidaan 0-5. Opintojakso kokonaisuudessaan arvioidaan 0-5. Tehtävien arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa. Hylättyä tehtävää on mahdollista uusia kahdesti. Opintojakso arvioidaan numeraalisesti lopputehtävän perusteella.

Opintojakson arvosanan korotus on mahdollista yhden kerran. Korotus tapahtuu kokonaisuutena yksilötentillä.

Go back to top of page