Accommodation and conference service planning and implementation (5cr)
Code: MR00FD75-3002
General information
- Enrollment
- 10.11.2025 - 21.11.2025
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 09.03.2026 - 30.04.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
- Teachers
- Sini Laukkanen
- Teacher in charge
- Sini Laukkanen
- Groups
-
MRAKT25SVTourism and hospitality, online studies
- Course
- MR00FD75
Realization has 4 reservations. Total duration of reservations is 4 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 11.03.2026 time 16:00 - 17:00 (1 h 0 min) |
Aloitustapaaminen: Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tue 17.03.2026 time 16:00 - 17:00 (1 h 0 min) |
Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 01.04.2026 time 16:00 - 17:00 (1 h 0 min) |
Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 08.04.2026 time 18:00 - 19:00 (1 h 0 min) |
Ohjaustapaaminen: Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You can describe the basic operations and processes in accommodation and conference services.
You can plan and implement responsibly hospitality services according to quality and safety guidelines.
You can use the reservation systems of hospitality services.
You know how to work in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
What are the legislative requirements of the organisers of accommodation and conference services?
How to plan and implement responsible accommodation and conference services?
Evaluation
Students can
a. use professional vocabulary systematically.
b. look for information in the key information sources of the field.
c. identify interrelated tasks
d. work together with customers, users and target groups.
e. use the key models, methods, software and techniques of the professional field.
f. work as team members in a goal-oriented way.
g. justify their actions according to the ethical principles of the professional field.
Course material
Opintojakson materiaali on Learn-oppimisympäristössä. Lisäksi kirjallisuus:
- Rautiainen, M., Siiskonen, M. 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi. Helsinki: Restamark.
- Rautiainen, M., Siiskonen M. 2022. Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus. Helsinki: Restamark.
Study forms and methods
Opintojaksolla opiskellaan Learn-verkko-oppimisympäristössä. Opintojakso käynnistyy orientaatioluennolla ja lisäksi on kaksi teemaluentoa sekä ohjaustapaaminen. Opintojaksolla on verkkotentti majoituspalveluista, keskustelualuetehtävä majoituskonsepteista sekä kokouspalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvät projektitehtävät, jotka voi tehdä pari- tai ryhmätyönä. Opintojaksolla harjoitellaan Hotellinx Cloudin käyttöä. Ohjelma on ladattavissa omille koneille. Pääsy opintojaksolle avautuu viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
RDI and work-related cooperation
Opintojakson kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus -projektitehtävät tehdään opiskelijan valitsemaan matkailu- tai ravitsemisalan yritykseen tai yhteisesti sovittuun tapahtumaan tai tilaisuuteen.
Timing of exams and assignments
Opintojakson itsenäisesti suoritettavat, verkossa olevat tehtävät suoritetaan suositellussa aikataulussa, joka on Learn-ympäristössä esillä. Kaikki tehtävät tulee palauttaa opintojakson toteutuksen aikana. Projektityön toteutus on tehtävä opintojakson toteutuksen aikana.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa 27 opiskelijan työtä eli 135 tuntia. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelumenetelmistä ja aiemmasta osaamisesta.
Course part description
Opintojakso on jaettu kolmeen keskeiseen teemaan:
Erilaiset majoitus- ja kokouspalvelukonseptit
Vastuullisuus ja laatu majoitus- ja kokouspalveluissa
Majoitus- ja kokouspalveluiden suunnittelu ja toteutus
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan kokonaisuudessaan asteikolla 1-5. Toteutuksen osat arvioidaan seuraavasti: tentti majoituspalveluista ja keskeisistä teemoista 1 op (1-5), keskustelualuetehtävä majoituskonsepteista 1 op (hyväksytty/hylätty), kokouspalvelun suunnittelu 2 op (1-5) ja kokouspalvelun toteuttaminen 1 op (hyväksytty/hylätty). Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.