Skip to main content

Accommodation and conference service planning and implementation (5cr)

Code: MR00FD75-3002

General information


Enrollment
10.11.2025 - 21.11.2025
Registration for introductions has not started yet.
Timing
09.03.2026 - 30.04.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Teachers
Sini Laukkanen
Teacher in charge
Sini Laukkanen
Groups
MRAKT25SV
Tourism and hospitality, online studies
Course
MR00FD75

Realization has 4 reservations. Total duration of reservations is 4 h 0 min.

Time Topic Location
Wed 11.03.2026 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Aloitustapaaminen: Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 17.03.2026 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 01.04.2026 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 08.04.2026 time 18:00 - 19:00
(1 h 0 min)
Ohjaustapaaminen: Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus MR00FD75-3002
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You can describe the basic operations and processes in accommodation and conference services.
You can plan and implement responsibly hospitality services according to quality and safety guidelines.
You can use the reservation systems of hospitality services.
You know how to work in conference and accommodation services.

Content

What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
What are the legislative requirements of the organisers of accommodation and conference services?
How to plan and implement responsible accommodation and conference services?

Evaluation

Students can
a. use professional vocabulary systematically.
b. look for information in the key information sources of the field.
c. identify interrelated tasks
d. work together with customers, users and target groups.
e. use the key models, methods, software and techniques of the professional field.
f. work as team members in a goal-oriented way.
g. justify their actions according to the ethical principles of the professional field.

Course material

Opintojakson materiaali on Learn-oppimisympäristössä. Lisäksi kirjallisuus:
- Rautiainen, M., Siiskonen, M. 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi. Helsinki: Restamark.
- Rautiainen, M., Siiskonen M. 2022. Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus. Helsinki: Restamark.

Study forms and methods

Opintojaksolla opiskellaan Learn-verkko-oppimisympäristössä. Opintojakso käynnistyy orientaatioluennolla ja lisäksi on kaksi teemaluentoa sekä ohjaustapaaminen. Opintojaksolla on verkkotentti majoituspalveluista, keskustelualuetehtävä majoituskonsepteista sekä kokouspalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvät projektitehtävät, jotka voi tehdä pari- tai ryhmätyönä. Opintojaksolla harjoitellaan Hotellinx Cloudin käyttöä. Ohjelma on ladattavissa omille koneille. Pääsy opintojaksolle avautuu viimeistään opintojakson alkamispäivänä.

RDI and work-related cooperation

Opintojakson kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus -projektitehtävät tehdään opiskelijan valitsemaan matkailu- tai ravitsemisalan yritykseen tai yhteisesti sovittuun tapahtumaan tai tilaisuuteen.

Timing of exams and assignments

Opintojakson itsenäisesti suoritettavat, verkossa olevat tehtävät suoritetaan suositellussa aikataulussa, joka on Learn-ympäristössä esillä. Kaikki tehtävät tulee palauttaa opintojakson toteutuksen aikana. Projektityön toteutus on tehtävä opintojakson toteutuksen aikana.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa 27 opiskelijan työtä eli 135 tuntia. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelumenetelmistä ja aiemmasta osaamisesta.

Course part description

Opintojakso on jaettu kolmeen keskeiseen teemaan:

Erilaiset majoitus- ja kokouspalvelukonseptit
Vastuullisuus ja laatu majoitus- ja kokouspalveluissa
Majoitus- ja kokouspalveluiden suunnittelu ja toteutus

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan kokonaisuudessaan asteikolla 1-5. Toteutuksen osat arvioidaan seuraavasti: tentti majoituspalveluista ja keskeisistä teemoista 1 op (1-5), keskustelualuetehtävä majoituskonsepteista 1 op (hyväksytty/hylätty), kokouspalvelun suunnittelu 2 op (1-5) ja kokouspalvelun toteuttaminen 1 op (hyväksytty/hylätty). Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Go back to top of page