Soft sweets (2cr)
Code: AV00FT67-3001
General information
- Timing
- 02.05.2026 - 31.12.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Open UAS and Continuing education
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Open University of Applied Sciences
Unfortunately, no reservations were found for the realization Soft sweets AV00FT67-3001. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.
Objective
Opintojakson käytyään opiskelija ymmärtää pehmeiden makeisten raaka-aineiden ja prosessien merkityksen tuotteiden rakenteeseen ja laatuun. Opiskelija tunnistaa pehmeiden makeisten keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadun ja säilyvyyden kannalta keskeiset haasteet sekä osaa arvioida pakkausratkaisujen merkityksen tuotteiden säilyvyyteen ja houkuttelevuuteen.
Content
Pehmeiden makeisten määritelmät, raaka-aineet, rakenne ja tekstuuri, valmistusprosessit, prosessiparametrien vaikutukset lopputuotteeseen sekä erilaisten pehmeiden makeisten erityispiirteet.
Course material
Learn-oppimisalustalla opettajan ilmoittama materiaali.
Hartel, W., Hofberger, R. ja von Elbe, J. (2018). Confectionery Science and Technology.
Study forms and methods
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa pääosin itsenäisesti työskennellen. Mahdollisista ryhmätöistä ilmoitetaan Learn alustalla.
Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai pari/ryhmätöinä.
Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.
Timing of exams and assignments
Opintojakso muodostuu tallennetuista verkkomateriaaleista sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
Tenttejä on yksi tai useampia. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50% oikein.
Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna ja tentit tehtynä annetussa aikataulussa.
Tentin voi uusia kaksi kertaa.
International cooperation
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. 2 op vastaa 54 tunnin työmäärää.
Course part description
Opintojakson käytyään opiskelija ymmärtää pehmeiden makeisten raaka-aineiden ja prosessien merkityksen tuotteiden rakenteeseen ja laatuun. Opiskelija tunnistaa pehmeiden makeisten keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadun ja säilyvyyden kannalta keskeiset haasteet sekä osaa arvioida pakkausratkaisujen merkityksen tuotteiden säilyvyyteen ja houkuttelevuuteen.
Further information
Opintojakso sisältyy Xamk Pulsen tarjontaan.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien suorittamista hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien ja tentin/tenttien hyväksytty suoritus.
Tentistä/tenteistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.