Pehmeät makeiset (2op)
Toteutuksen tunnus: AV00FT67-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 02.05.2026 - 31.12.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Avoin AMK ja täydennyskoulutus
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Toteutukselle Pehmeät makeiset AV00FT67-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Opintojakson käytyään opiskelija ymmärtää pehmeiden makeisten raaka-aineiden ja prosessien merkityksen tuotteiden rakenteeseen ja laatuun. Opiskelija tunnistaa pehmeiden makeisten keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadun ja säilyvyyden kannalta keskeiset haasteet sekä osaa arvioida pakkausratkaisujen merkityksen tuotteiden säilyvyyteen ja houkuttelevuuteen.
Sisältö
Pehmeiden makeisten määritelmät, raaka-aineet, rakenne ja tekstuuri, valmistusprosessit, prosessiparametrien vaikutukset lopputuotteeseen sekä erilaisten pehmeiden makeisten erityispiirteet.
Opiskelumateriaali
Learn-oppimisalustalla opettajan ilmoittama materiaali.
Hartel, W., Hofberger, R. ja von Elbe, J. (2018). Confectionery Science and Technology.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa pääosin itsenäisesti työskennellen. Mahdollisista ryhmätöistä ilmoitetaan Learn alustalla.
Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai pari/ryhmätöinä.
Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakso muodostuu tallennetuista verkkomateriaaleista sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
Tenttejä on yksi tai useampia. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50% oikein.
Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna ja tentit tehtynä annetussa aikataulussa.
Tentin voi uusia kaksi kertaa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. 2 op vastaa 54 tunnin työmäärää.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakson käytyään opiskelija ymmärtää pehmeiden makeisten raaka-aineiden ja prosessien merkityksen tuotteiden rakenteeseen ja laatuun. Opiskelija tunnistaa pehmeiden makeisten keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadun ja säilyvyyden kannalta keskeiset haasteet sekä osaa arvioida pakkausratkaisujen merkityksen tuotteiden säilyvyyteen ja houkuttelevuuteen.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso sisältyy Xamk Pulsen tarjontaan.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien suorittamista hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien ja tentin/tenttien hyväksytty suoritus.
Tentistä/tenteistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.