Healthy and safe vegan food (3 cr)
Code: AV00DV78-3002
General information
- Enrollment
- 15.08.2020 - 04.09.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 14.09.2020 - 13.11.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 150
- Degree programmes
- Open University of Applied Sciences
Objective
Opintojaksolla perehdytään tavallisimpiin kasvisruokasuuntauksiin sekä vegaaniruokaan. Opitaan täyspainoisen vegaaniruuan koostamisen periaatteet ja tutustutaan uusiin proteiininlähteisin ja kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, valintaperusteisiin myös hiilijalanjäljen näkökulmasta.
Content
Kasvisruokasuuntaukset ja vegaaniruoka. Miten ja millaisin elintarvikevalinnoin koostetaan täysipainoinen ja terveellinen kasvis- ja vegaaniruoka. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavaliossa ja niiden sopivuus eri käyttötarkoituksiin. Tutuksi tulevat papu- ja soijatuotteet, kaura- ja härkäpapuvalmisteet, sieniproteiinit ja muut uudet kasviproteiini- ja kasvimaitovalmisteet, siemenet, pähkinät ja viljatuotteet.
Evaluation
Kaksi verkkotestiä, jotka arvioidaan hyväksytty/ hylätty, voi uusia tarvittaessa.
Case tehtävä, jonka aiheen ja myös palautusmuodon voi valita, arviointi vertaispalaute ja opettajan arviointi. Koko opintojakson arviointi hyväksytty/ täydennettävä.
Course material
Kasviruokaa viisaasti. 2019. Duodecim. Voutilainen, Eeva; Soisalo,Raili; Elorinne, Anna-Liisa; Atula, Saara.
Muu materiaali on verkko-oppimisalustalla, myös nauhoitetut verkkoluennot.
Study forms and methods
Aluksi opintojaksolla tutustutaan ravitsemissuositusten ja tutkitun tiedon lähtökohdista terveellisen ja turvallisen vegaani- ja kasviruuan koostamiseen. Tietoa voi soveltaa ammatissa toimiessa, mutta myös oman ja /tai asiakkaan ravitsemuksen parantamiseksi. Opintojaksolla tutustutaan kasviruokavaliossa käytettäviin proteiininlähteisiin ja uusiin elintarvikkeisiin.
Opintojakso toteutetaan verkossa. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin ja pääosin haluamassaan järjestyksessä. Opintojaksoon sisältyy verkkokeskustelua, tehtäviä ja osaamista varmistavia verkkotestejä, lisäksi opintojaksolla on 1 op laajuinen kehittämistehtävä, jonka voi tehdä yksin, parityönä tai pienryhmässä ja tehtävän voi kytkeä omaan työhön.
Timing of exams and assignments
Tehtävät ja testit verkko-oppimisalustalla.
Student workload
Ravitsemussuositukset ja täysipainoinen kasvisruoka (Testi)1 op
Ruokavalion koostaminen ja elintarvikkeet kasvisruokavalioissa( Luennot ja keskustelu)1 op
Osaamista syventävä ja soveltava tehtävä (case tehtävä)1 op
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Verkkotestit ja tehtävät hyväksytty/ hylätty, voi uusia
Verkkokeskustelu: hyväksytty/ hylätty
Case tehtävät: hyväksytty/ täydennettävä/ vertaispalaute ja opettajan palaute
Further information
Arviointi hyväksytty/ täydennettävä.