Future challenges in hospitality services (5 cr)
Code: MR00CV64-3002
General information
- Enrollment
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 15.10.2018 - 21.12.2018
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Objective
You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services.
You are able to utilize your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business.
You are able to evaluate and justify the importance of foresight and innovations in managing and developing hospitality business at strategic level.
Content
How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services?
How do you use your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business?
What is the meaning of foresight and innovations in managing and developing hospitality business and in strategic decision-making?
Evaluation
Students can
a) evaluate and make critical use of multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services.
b) solve creatively complex problems in research, development and innovation.
e) evaluate and justify the importance of foresight and innovations in managing and developing hospitality business at strategic level.
f) communicate and interact in demanding international contexts of their field of expertise.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä 8.10. Opintojaksoon liittyvät lähiopetuspäivät on integroitu Xamkin Matkailu- ja ravitsemisalan järjestämiin ammattilaisseminaareihin. Keskiviikkona 31.10 ja torstaina 1.11. on Kestävän matkailun ammattilaisseminaari Mikkelin kampuksella. Tulevaisuuden ruokapalvelut seminaari on 29.-30.11. ja se toteutetaan Mikkelin lähialueella yhteistyöyrityksen tiloissa. Torstaina 29.11. on seminaariesityksiä ja perjantaina 30.11. workshop. Opintojakson viralliset lähipäivät ovat 1.11. ja 29.-30.11. Voit siis osallistua optiona myös 31.10. seminaaripäivään, jos sinua kiinnostaa. Opintojakson suorittavat opiskelijat osallistuvat seminaaripäiviin alan ammattilaisina ja lisäksi opintojakson suoritukseen kuuluu seminaarin teemoista pienryhmissä toteutetut asiantuntija-artikkelit pohjautuen asiantuntijaesityksiin, ja –haastatteluihin sekä kirjallisuuteen sekä oppimispäiväkirjan kirjoittaminen opintojaksosta. Jos opiskelija ei voi osallistua seminaaripäiviin, vaihtoisena suoritustapana ovat lähipäiviä korvaavat tehtävät.
Opiskelijan työmäärä: Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.
Student workload
Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.
Evaluation scale
1-5