Future challenges in hospitality services (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00CV64-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.10.2018 - 21.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 30
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- MR Opettaja 2 MRNY
- Riitta Tuikkanen
- Vastuuopettaja
- Riitta Tuikkanen
- Ryhmät
-
MRMI18SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
- Opintojakso
- MR00CV64
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Arviointi
Opiskelija
a) osaa arvioida ja hyödyntää kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
b) osaa ratkaista luovasti vaativia ongelmia hyödyntäen ennakointia ja innovaatio-osaamista.
e) osaa arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
f) kykenee oman erityisosaamisalueensa vaativaan kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen erilaisissa toimijayhteisöissä.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä 8.10. Opintojaksoon liittyvät lähiopetuspäivät on integroitu Xamkin Matkailu- ja ravitsemisalan järjestämiin ammattilaisseminaareihin. Keskiviikkona 31.10 ja torstaina 1.11. on Kestävän matkailun ammattilaisseminaari Mikkelin kampuksella. Tulevaisuuden ruokapalvelut seminaari on 29.-30.11. ja se toteutetaan Mikkelin lähialueella yhteistyöyrityksen tiloissa. Torstaina 29.11. on seminaariesityksiä ja perjantaina 30.11. workshop. Opintojakson viralliset lähipäivät ovat 1.11. ja 29.-30.11. Voit siis osallistua optiona myös 31.10. seminaaripäivään, jos sinua kiinnostaa. Opintojakson suorittavat opiskelijat osallistuvat seminaaripäiviin alan ammattilaisina ja lisäksi opintojakson suoritukseen kuuluu seminaarin teemoista pienryhmissä toteutetut asiantuntija-artikkelit pohjautuen asiantuntijaesityksiin, ja –haastatteluihin sekä kirjallisuuteen sekä oppimispäiväkirjan kirjoittaminen opintojaksosta. Jos opiskelija ei voi osallistua seminaaripäiviin, vaihtoisena suoritustapana ovat lähipäiviä korvaavat tehtävät.
Opiskelijan työmäärä: Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.
Arviointiasteikko
1-5