Siirry suoraan sisältöön

Future challenges in hospitality services (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00CV64-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.10.2018 - 21.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
MR Opettaja 2 MRNY
Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
MRMI18SY
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Opintojakso
MR00CV64
Toteutukselle MR00CV64-3002 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa

Sisältö

Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?

Arviointi

Opiskelija
a) osaa arvioida ja hyödyntää kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
b) osaa ratkaista luovasti vaativia ongelmia hyödyntäen ennakointia ja innovaatio-osaamista.
e) osaa arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
f) kykenee oman erityisosaamisalueensa vaativaan kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen erilaisissa toimijayhteisöissä.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä 8.10. Opintojaksoon liittyvät lähiopetuspäivät on integroitu Xamkin Matkailu- ja ravitsemisalan järjestämiin ammattilaisseminaareihin. Keskiviikkona 31.10 ja torstaina 1.11. on Kestävän matkailun ammattilaisseminaari Mikkelin kampuksella. Tulevaisuuden ruokapalvelut seminaari on 29.-30.11. ja se toteutetaan Mikkelin lähialueella yhteistyöyrityksen tiloissa. Torstaina 29.11. on seminaariesityksiä ja perjantaina 30.11. workshop. Opintojakson viralliset lähipäivät ovat 1.11. ja 29.-30.11. Voit siis osallistua optiona myös 31.10. seminaaripäivään, jos sinua kiinnostaa. Opintojakson suorittavat opiskelijat osallistuvat seminaaripäiviin alan ammattilaisina ja lisäksi opintojakson suoritukseen kuuluu seminaarin teemoista pienryhmissä toteutetut asiantuntija-artikkelit pohjautuen asiantuntijaesityksiin, ja –haastatteluihin sekä kirjallisuuteen sekä oppimispäiväkirjan kirjoittaminen opintojaksosta. Jos opiskelija ei voi osallistua seminaaripäiviin, vaihtoisena suoritustapana ovat lähipäiviä korvaavat tehtävät.
Opiskelijan työmäärä: Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun