Business concepts in tourism and hospitalityLaajuus (5 cr)
Code: MR00FD78
Credits
5 op
Objective
You demonstrate familiarity with the principles of planning business concepts and service systems.
You can describe and justify the requirements for business success.
You know how to use tourism and catering information sources in business planning and development.
Content
What do business concepts and service systems mean in the tourism and hospitality industry?
What are the conditions and opportunities for responsible business?
How do you design the business concepts and service systems of a tourism and hospitality company?
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
10.03.2025 - 30.04.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
Teacher in charge
Hanna Pajari-Seppänen
Groups
-
MRAMI25KVTourism and hospitality, online studies
Objective
You demonstrate familiarity with the principles of planning business concepts and service systems.
You can describe and justify the requirements for business success.
You know how to use tourism and catering information sources in business planning and development.
Content
What do business concepts and service systems mean in the tourism and hospitality industry?
What are the conditions and opportunities for responsible business?
How do you design the business concepts and service systems of a tourism and hospitality company?
Opiskelumateriaali
Aineistotentti
Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.
Lisälukemista:
Hänti, S. 2021. Asiakkaista ansaintaan: Asiakaskeskeinen liiketoimintamalli. Helsinki: Alma Talent. (e-kirja)
Koponen, J. 2019. Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit: Kuinka muodonmuutos tehdään. Helsinki: Alma Talent. e-kirja
Peltola, H., Neilimo, K., Mitronen, L. & Kuusela, H. 2022. Kaupan huiput: Kun hyvä ei riitä. Helsinki: Alma Talent. e-kirja. LUE: Osa 3, kolme ehtoa huipulle pääsemiseksi
Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena.
Opintojaksoon liittyy vapaaehtoinen aloitustapaaminen verkossa, joka tallennetaan. Lisäksi tarjolla on kolme vapaaehtoista verkkotapaamista, joissa käsitellään opintojakson aiheita.
Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.
Opiskelu rytmittävät itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
TKI ja työelämäyhteistyö
TKI ja työelämäyhteistyö tarkentuu.
Tentit ja muut määräajat
Kaikki tehtävät ja tentti on suoritettava opintojakson aikana. Opintojakso päättyy 30.4.2025, jonka jälkeen suorituksia ei enää oteta vastaan. Kaikki opintojaksototeutukseen liittyvät tehtävät ja tentti tulee suorittaa toteutuksen aikana.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää kahden tehtävän ja aineistotentin tekemistä.