Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptitLaajuus (5 op)

Tunnus: MR00FD78

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osoitat perehtyneisyyttä liiketoimintakonseptien ja palvelujärjestelmien suunnittelun periaatteisiin.
Osaat kuvata ja perustella liiketoiminnan menestymisen edellytykset.
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan tietolähteitä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä.

Sisältö

Mitä tarkoittavat liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitkä ovat vastuullisen liiketoiminnan edellytykset ja mahdollisuudet?
Miten suunnittelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen liiketoimintakonsepteja ja palvelujärjestelmiä?

Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

10.03.2025 - 30.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Matkailu- ja ravitsemisalan koulutus
Opettaja
  • Hanna Pajari-Seppänen
Vastuuopettaja

Hanna Pajari-Seppänen

Ryhmät
  • MRAMI25KV
    Matkailu- ja ravitsemisala, verkkototeutus

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyyttä liiketoimintakonseptien ja palvelujärjestelmien suunnittelun periaatteisiin.
Osaat kuvata ja perustella liiketoiminnan menestymisen edellytykset.
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan tietolähteitä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä.

Sisältö

Mitä tarkoittavat liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitkä ovat vastuullisen liiketoiminnan edellytykset ja mahdollisuudet?
Miten suunnittelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen liiketoimintakonsepteja ja palvelujärjestelmiä?

Opiskelumateriaali

Aineistotentti
Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.

Lisälukemista:

Hänti, S. 2021. Asiakkaista ansaintaan: Asiakaskeskeinen liiketoimintamalli. Helsinki: Alma Talent. (e-kirja)

Koponen, J. 2019. Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit: Kuinka muodonmuutos tehdään. Helsinki: Alma Talent. e-kirja

Peltola, H., Neilimo, K., Mitronen, L. & Kuusela, H. 2022. Kaupan huiput: Kun hyvä ei riitä. Helsinki: Alma Talent. e-kirja. LUE: Osa 3, kolme ehtoa huipulle pääsemiseksi

Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena.

Opintojaksoon liittyy vapaaehtoinen aloitustapaaminen verkossa, joka tallennetaan. Lisäksi tarjolla on kolme vapaaehtoista verkkotapaamista, joissa käsitellään opintojakson aiheita.

Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.

Opiskelu rytmittävät itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.

TKI ja työelämäyhteistyö

TKI ja työelämäyhteistyö tarkentuu.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Kaikki tehtävät ja tentti on suoritettava opintojakson aikana. Opintojakso päättyy 30.4.2025, jonka jälkeen suorituksia ei enää oteta vastaan. Kaikki opintojaksototeutukseen liittyvät tehtävät ja tentti tulee suorittaa toteutuksen aikana.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää kahden tehtävän ja aineistotentin tekemistä.