Skip to main content

Drinking and process waterLaajuus (5 cr)

Code: EL00ER80

Credits

5 op

Objective

Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.

Content

Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?

Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 30.04.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Elintarviketekniikka
Teachers
  • Mari Järvenmäki
Teacher in charge

Mari Järvenmäki

Groups
  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies

Objective

Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.

Content

Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?

Opiskelumateriaali

Vesilaitostekniikka ja hygienia (soveltuvin osin)
Pääkkönen, Jorma ; Antila, Elina ; Pääkkönen, Jorma ; Peltonen, Päivi ; Suomen vesilaitosyhdistys ry ; Vesilaitosyhdistys ry
Suomen vesilaitosyhdistys 2012 [Uud. p.]

Opettajan Learnin kautta jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava väylä ei ole mahdollinen tälle opintojaksolle lukukaudella K24.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla järjestetään .

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollinen yritysvierailu ja käytetään ulkopuolista asiantuntijaluennoitsijaa .

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Talousvesiosuudessa perehdytään erilaisiin raakavesilähteisiin ja talousveden valmistukseen ja sen laatuvaatimuksiin sekä laatusuosituksiin.
Prosessivesiosuudessa perehdytään veden käyttöön erilaisissa elintarvikeprosesseissa ja niiden vedelle asettamissa vaatimuksissa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.