Skip to main content

Food chemistryLaajuus (5 cr)

Code: EL00ER83

Credits

5 op

Objective

Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Content

Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.

Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 15.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Elintarviketekniikka
Teachers
  • Marjo Malinen
Teacher in charge

Marjo Malinen

Scheduling groups
  • Pienryhmä 1 (Size: 16. Open UAS: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Size: 16. Open UAS: 0.)
Groups
  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
  • 1
  • 2

Objective

Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Content

Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on usein vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa toteuttaa työelämävierailuista tai/ja asiantuntijaluentoja.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.

Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.

Toteutuksen osien kuvaus

Teoriaosuudessa opit elintarvikkeiden keskeisten ainesosien rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä niiden merkityksen elintarvikkeissa. Lisäksi perehdyt kemiallisiin reaktioihin elintarvikkeiden prosessoinnissa ja varastoinnissa.

Laboratorioharjoituksissa käyt läpi elintarvikkeiden perusanalyysien suoritusta: kosteus/kuiva-aine, proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, rasvojen hapettuminen sekä vitamiinit analyyseillä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa