Food chemistry (5 cr)
Code: EL00ER83-3001
General information
Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Timing
08.01.2024 - 15.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
- Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 16. Open UAS: 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 16. Open UAS: 0.)
Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
- 1
- 2
- 05.03.2024 12:45 - 14:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 12.03.2024 12:00 - 13:30, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 19.03.2024 12:45 - 14:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 04.04.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 04.04.2024 12:15 - 13:45, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 09.04.2024 12:45 - 14:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 16.04.2024 13:45 - 15:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 23.04.2024 12:45 - 14:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 16.10.2024 08:15 - 10:00, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 17.10.2024 08:15 - 10:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 28.10.2024 12:15 - 14:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 28.10.2024 14:30 - 16:15, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 30.10.2024 13:30 - 16:00, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 12.11.2024 08:15 - 09:45, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 20.11.2024 08:15 - 12:00, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 20.11.2024 12:15 - 16:00, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 26.11.2024 08:15 - 12:00, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 26.11.2024 12:15 - 16:00, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 10.12.2024 08:45 - 10:45, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
- 12.12.2024 11:30 - 13:30, Elintarvikekemia EL00ER83-3001
Objective
Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.
Content
Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on usein vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa toteuttaa työelämävierailuista tai/ja asiantuntijaluentoja.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.
Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Teoriaosuudessa opit elintarvikkeiden keskeisten ainesosien rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä niiden merkityksen elintarvikkeissa. Lisäksi perehdyt kemiallisiin reaktioihin elintarvikkeiden prosessoinnissa ja varastoinnissa.
Laboratorioharjoituksissa käyt läpi elintarvikkeiden perusanalyysien suoritusta: kosteus/kuiva-aine, proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, rasvojen hapettuminen sekä vitamiinit analyyseillä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa