Food chemistry (5 cr)
Code: EL00ER83-3001
General information
- Enrollment
-
06.11.2023 - 17.11.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
08.01.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Marjo Malinen
- Teacher in charge
- Marjo Malinen
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ER83
Realization has 19 reservations. Total duration of reservations is 53 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 23.04.2024 time 12:45 - 14:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 16.10.2024 time 08:15 - 10:00 (1 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 17.10.2024 time 08:15 - 10:15 (2 h 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 28.10.2024 time 12:15 - 14:15 (2 h 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 28.10.2024 time 14:30 - 16:15 (1 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 30.10.2024 time 13:30 - 16:00 (2 h 30 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 12.11.2024 time 08:15 - 09:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 20.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 20.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Tue 26.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Tue 26.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Tue 10.12.2024 time 08:45 - 10:45 (2 h 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 12.12.2024 time 11:30 - 13:30 (2 h 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 16.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 16.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Wed 22.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Wed 22.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Fri 31.01.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Elintarvikekemian harjoitustyö |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Fri 31.01.2025 time 12:00 - 15:00 (3 h 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Objective
Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.
Content
Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on usein vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa toteuttaa työelämävierailuista tai/ja asiantuntijaluentoja.
Timing of exams and assignments
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.
Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.
Course part description
Teoriaosuudessa opit elintarvikkeiden keskeisten ainesosien rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä niiden merkityksen elintarvikkeissa. Lisäksi perehdyt kemiallisiin reaktioihin elintarvikkeiden prosessoinnissa ja varastoinnissa.
Laboratorioharjoituksissa käyt läpi elintarvikkeiden perusanalyysien suoritusta: kosteus/kuiva-aine, proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, rasvojen hapettuminen sekä vitamiinit analyyseillä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa