Skip to main content

Food chemistry (5 cr)

Code: EL00ER83-3001

General information


Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
1
2
Course
EL00ER83

Realization has 19 reservations. Total duration of reservations is 53 h 0 min.

Time Topic Location
Tue 23.04.2024 time 12:45 - 14:15
(1 h 30 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 16.10.2024 time 08:15 - 10:00
(1 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 17.10.2024 time 08:15 - 10:15
(2 h 0 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 28.10.2024 time 12:15 - 14:15
(2 h 0 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 28.10.2024 time 14:30 - 16:15
(1 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 30.10.2024 time 13:30 - 16:00
(2 h 30 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 12.11.2024 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 20.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 20.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Tue 26.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Tue 26.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Tue 10.12.2024 time 08:45 - 10:45
(2 h 0 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 12.12.2024 time 11:30 - 13:30
(2 h 0 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 16.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 16.01.2025 time 12:30 - 16:15
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Wed 22.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Wed 22.01.2025 time 12:30 - 16:15
(3 h 45 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Fri 31.01.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Elintarvikekemian harjoitustyö
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Fri 31.01.2025 time 12:00 - 15:00
(3 h 0 min)
Elintarvikekemia EL00ER83-3001
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Content

Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on usein vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa toteuttaa työelämävierailuista tai/ja asiantuntijaluentoja.

Timing of exams and assignments

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.

Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.

Course part description

Teoriaosuudessa opit elintarvikkeiden keskeisten ainesosien rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä niiden merkityksen elintarvikkeissa. Lisäksi perehdyt kemiallisiin reaktioihin elintarvikkeiden prosessoinnissa ja varastoinnissa.

Laboratorioharjoituksissa käyt läpi elintarvikkeiden perusanalyysien suoritusta: kosteus/kuiva-aine, proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, rasvojen hapettuminen sekä vitamiinit analyyseillä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa

Go back to top of page