Hygiene passportLaajuus (2 cr)
Course unit code: AV00FQ88
General information
- Credits
- 2 cr
- Teaching language
- Finnish
Objective
Tiedät elintarvikkeiden hygieeniseen käsittelyyn liittyvät riskit ja työskentelyn periaatteet elintarvikehuoneistossa. Tunnet elintarvikehygieeniseen osaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Suoritat Ruokaviraston hygieniapassitestin.
Content
Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (10/2024) määritellään elintarvikehygienian osa-alueet, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta)
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset
Evaluation
Hygieniapassitesti: hyväksytty/ hylätty. Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.
Qualifications
ei ole
Assessment criteria, approved/failed
Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.