Skip to main content

Hospitality business environment analysis (5 cr)

Code: MR00CV62-3006

General information


Enrollment

15.08.2022 - 04.09.2022

Timing

29.08.2022 - 18.12.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

2 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

60 % Contact teaching, 40 % Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 30

Degree programmes

  • Master's Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Riitta Tuikkanen

Teacher in charge

Riitta Tuikkanen

Groups

  • MRMI22SY
    Tourism and Service Business, master studies

Objective

You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services.
You can use key business environment analysis methods.
You are able to describe the benefits and limitations of different operational environment analysis methods.
You are able to utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations.

Content

How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services?
How do you analyse and make conclusions of the information collected?
How do you choose the analysis methods and justify your choices?
How do you utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations?

Opiskelumateriaali

Keskeinen toimintaympäristöanalyysiin liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:

Opetus toteutetaan verkko- ja kontaktiopetuksena. Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 26.8. ja 29.-30.9.2022 klo 9-16. Kontaktipäiviin voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:

Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Lopputehtävänä oleva toimintaympäristöanalyysi tehdään opiskelijan työpaikkaan tai muuhun opiskelijan valitsemaan työpaikkaan.

Tentit ja muut määräajat

Tehtävä 1 ja 2 tehdään ennen 29.-30.9. kontaktipäiviä. Tehtävä 3 viimeistään lukukauden loppuun mennessä.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei kansainvälistä yhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus 24 h, kirjallisuuteen perehtyminen 41 h, oppimistehtävät 70 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Sitten perehdytään erilaisiin alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin sekä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin.

Further information

Kontaktiopetuspäivät ovat 26.8. ja 29.-30.9.2022 Mikkelin kampuksella klo 9-16.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Tehtävät 2 ja 3 arvioidaan 1 - 5 / täydennettävä, tehtävä 1 hyväksytty, täydennettävä.