Hospitality business environment analysis (5 cr)
Code: MR00CV62-3006
General information
Enrollment
15.08.2022 - 04.09.2022
Timing
29.08.2022 - 18.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
60 % Contact teaching, 40 % Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 30
Degree programmes
- Master's Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Riitta Tuikkanen
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
-
MRMI22SYTourism and Service Business, master studies
Objective
You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services.
You can use key business environment analysis methods.
You are able to describe the benefits and limitations of different operational environment analysis methods.
You are able to utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations.
Content
How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services?
How do you analyse and make conclusions of the information collected?
How do you choose the analysis methods and justify your choices?
How do you utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations?
Opiskelumateriaali
Keskeinen toimintaympäristöanalyysiin liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja kontaktiopetuksena. Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 26.8. ja 29.-30.9.2022 klo 9-16. Kontaktipäiviin voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Lopputehtävänä oleva toimintaympäristöanalyysi tehdään opiskelijan työpaikkaan tai muuhun opiskelijan valitsemaan työpaikkaan.
Tentit ja muut määräajat
Tehtävä 1 ja 2 tehdään ennen 29.-30.9. kontaktipäiviä. Tehtävä 3 viimeistään lukukauden loppuun mennessä.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetus 24 h, kirjallisuuteen perehtyminen 41 h, oppimistehtävät 70 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Sitten perehdytään erilaisiin alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin sekä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin.
Further information
Kontaktiopetuspäivät ovat 26.8. ja 29.-30.9.2022 Mikkelin kampuksella klo 9-16.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Tehtävät 2 ja 3 arvioidaan 1 - 5 / täydennettävä, tehtävä 1 hyväksytty, täydennettävä.