Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
15.08.2022 - 04.09.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
29.08.2022 - 18.12.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 30
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (ylempi amk)
- Opettajat
- Riitta Tuikkanen
- Vastuuopettaja
- Riitta Tuikkanen
- Ryhmät
-
MRMI22SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
- Opintojakso
- MR00CV62
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?
Arviointi
Opiskelija osaa
a) arvioida ja hyödyntää kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä koskevaa tietoa uusia näkökulmia tuottaen.
d) vastata ja kehittää matkailu- ja ravitsemisalan toimintoja ja liiketoimintaa itsenäisesti toimintaympäristön analyysia hyödyntäen.
f) työskennellä itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä.
Opiskelumateriaali
Keskeinen toimintaympäristöanalyysiin liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja kontaktiopetuksena. Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 26.8. ja 29.-30.9.2022 klo 9-16. Kontaktipäiviin voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Lopputehtävänä oleva toimintaympäristöanalyysi tehdään opiskelijan työpaikkaan tai muuhun opiskelijan valitsemaan työpaikkaan.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tehtävä 1 ja 2 tehdään ennen 29.-30.9. kontaktipäiviä. Tehtävä 3 viimeistään lukukauden loppuun mennessä.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetus 24 h, kirjallisuuteen perehtyminen 41 h, oppimistehtävät 70 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Sitten perehdytään erilaisiin alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin sekä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin.
Lisätietoja opiskelijoille
Kontaktiopetuspäivät ovat 26.8. ja 29.-30.9.2022 Mikkelin kampuksella klo 9-16.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tehtävät 2 ja 3 arvioidaan 1 - 5 / täydennettävä, tehtävä 1 hyväksytty, täydennettävä.