Ruoka ja ravitsemus osana hyvinvointia (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF19-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
14.12.2020 - 14.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
11.01.2021 - 31.05.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Eliisa Kotro
- Ryhmät
-
MRMI19KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
MRKT19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- Opintojakso
- MR00AF19
Tavoitteet
Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa suomalaisten luonnontuotteiden terveysvaikutuksia ja mahdollisuuksia osana hyvinvointia edistäviä ruokamatkailupalveluita. Osaat arvioida asiakkaan ravinnonsaantia hyödyntäen tietotekniikkaa. Osaat ohjata eri ikäryhmiin kuuluvia ja kuntoliikkujia heille sopivan ruoan valinnassa ja hyvän syömisen peruskysymyksissä. Osaat suunnitella, tuottaa ja arvioida erilaisia ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä hyvinvointimatkailutuotteita ja –palveluita.
Sisältö
Miten ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voin arvioida ihmisen ravinnonsaantia? Miten motivoin ja ohjaan ihmistä hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?
Opiskelumateriaali
Opettajan kokoama materiaali ja linkit Learnissa.
Tenttikirja: Voutilainen E., Fogelholm M. ja Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Luennot ja keskustelut AC:llä.
Oppimateriaali ja tehtävien palautus opintojakson Learn-alustalla.
Ruokapäiväkirjaraportti 1 op
Suunnittelutehtävä 2 op
Kirjatentti verkkotenttinä Learnissa 2 op
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Ruokapäiväkirjan raportin palautus 25.2.
Kirjatentti 26.-27.3.
Suunnittelutehtävän palautus 27.4. ja kommentoinnit 10.5. mennessä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ravitsemukseen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti d. toimia asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa e. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kirjallisten tehtävien arviointi Xamkin yleisen arviointikehikon ja opintojaksolle täsmennetyn arviointikehikon pohjalta.
Tentti saavutetun pistemäärän perusteella.
Esitietovaatimukset
Edellytetään perustiedot asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja ihmisen ravitsemuksesta