Skip to main content

Digital skills in hospitality businessLaajuus (5 cr)

Code: MR00DU37

Credits

5 op

Teaching language

  • Finnish

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Enrollment

08.04.2024 - 21.04.2024

Timing

26.08.2024 - 27.10.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 60

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Sari Pölönen
  • Tiina Tuovinen
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Tiina Tuovinen

Groups
  • MRKT24SV
    Tourism and service business, online studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Opiskelumateriaali

Learn-alustoilla oleva materiaali ja muu opiskelijan itse hakema materiaali opiskelun tueksi.

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

Opintojakso käynnistyy aloitusinfolla, jossa opintojakson opettajat esittelevät opintojakson tavoitteet, sisällön, suoritustavat ja arvioinnin.

TKI ja työelämäyhteistyö

Digitaalinen sisällöntuotanto -osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.

Tentit ja muut määräajat

Tehtävät määräaikoineen esitellään opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Yhden opettajan osuus on Opiskelijan digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op. Molemmilla osuuksilla on omat Learn-alustat, jotka esitellään opintojakson aloitusinfossa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä Opiskelijan digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta.

Opiskelijan digitaidot -osuus 3op arvioidaan hyväksytty/täydennettävä -asteikolla.

Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa 2 op on oppimistehtävä, joka liittyy digitaalisuuden käsitteisiin. Digitaalinen sisällöntuotanto -osuus arvioidaan asteikolla 1-5/täydennettävä.

Koko opintojakso 5 op arvioidaan asteikolla 1-5.

Enrollment

08.01.2024 - 14.01.2024

Timing

08.01.2024 - 03.03.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 60

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Tiina Tuovinen
  • Sirpa Sahinjoki
  • Milla Sairanen
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRMI24KV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva ja opettajien osoittama muu materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla, joka nauhoitetaan.
Suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson Sisällöntuotanto -osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.

Tentit ja muut määräajat

Tehtävät määräaikoineen esitellään opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Opiskelijan digitaidot -osan (3 op) opettaa digitaitojen opettaja Milla Sairanen. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen opettajat opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä eri osuuksista.
Opiskelijan digitaidot 3 op -osuus arvioidaan hyväksytty/hylätty-asteikolla ja
Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuus arviointiasteikolla 1-5/täydennettävä.

Enrollment

21.08.2023 - 01.09.2023

Timing

04.09.2023 - 29.10.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 70

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Marjo Puikkonen
  • Tiina Tuovinen
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRKT23SV
    Tourism and service business, online studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva ja opettajien osoittama muu materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson Sisällöntuotanto-osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Ulkopuolisen toteuttajan osuus on Digitaidot kunnolla vauhtiin, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen opettajat opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä eri osuuksista.
Digitaidot kunnolla vauhtiin, 3 op -osuus arvioidaan hyväksytty/täydennettävä -asteikolla ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuus arviointiasteikolla 1-5/täydennettävä.

Enrollment

02.01.2023 - 15.01.2023

Timing

09.01.2023 - 05.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Marjo Puikkonen
  • Tiina Tuovinen
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRMI23KV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Opiskelumateriaali

Learnissä oleva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

TKI ja työelämäyhteistyö

*

Toteutuksen osien kuvaus

Digitaidot matkailu-ja ravitsemisalalla 5 op opintojakso koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
3 op Digitaidot kunnolla vauhtiin osan (VV00EO91-3004) Office Pro tason opinnot ja Digitaalinen sisällöntuotanto 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on yksi oppimistehtävä ja se arvioidaan arvosanalla 1-5.

Enrollment

22.08.2022 - 28.08.2022

Timing

29.08.2022 - 18.12.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

1 op

Mode of delivery

80 % Contact teaching, 20 % Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 60

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRMI22SP
    Tourism and Service Business, full-time studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Opiskelumateriaali

Esitellään opintojaksoalustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Tarkennetaan opintojakson alussa

Tentit ja muut määräajat

Käydään tarkemmin läpi opintojakson alussa.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Informaatioteknologian koulutuksen opettajan osuus on Digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä Digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta. Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on kaikkiaan kolme oppimistehtävää, jotka kaikki tulee tehdä. Oppimistehtävät on pisteytetty ja pisterajat eri arvosanoille (1-5) ovat Learnissa.

Enrollment

22.08.2022 - 28.08.2022

Timing

29.08.2022 - 23.10.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 70

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Tiina Tuovinen
  • Heli Manninen
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRKT22SV
    Tourism and service business, online studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Informaatioteknologian koulutuksen opettajan osuus on Digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä Digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta. Digitaidot-osuudessa voit valita, mitä tehtäviä haluat suorittaa. Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on kaikkiaan kolme oppimistehtävää, jotka kaikki tulee tehdä. Oppimistehtävät on pisteytetty ja pisterajat eri arvosanoille (1-5) ovat Learnissa.

Enrollment

03.01.2022 - 16.01.2022

Timing

10.01.2022 - 06.03.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Tiina Tuovinen
  • Heli Manninen
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRMI22KV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.

Content

What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Informaatioteknologian koulutuksen opettajan osuus on Digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä Digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta. Digitaidot-osuudessa voit valita, mitä tehtäviä haluat suorittaa. Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on yksi oppimistehtävä. Oppimistehtävät on pisteytetty ja pisterajat eri arvosanoille (1-5) ovat Learnissa.