Siirry suoraan sisältöön

Kestävyys, laatu ja turvallisuusLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: M51A103

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat määritellä kestävään kehitykseen osa-alueet. Osaat arvioida kestävyyden eri osa-alueiden suhteita toisiinsa ja muihin ajankohtaisiin teemoihin Tiedät keskeiset matkailu- ja ravitsemisalaan liittyvät turvallisuusmääräykset, normit ja ohjeet sekä sen, kuinka toimintaympäristön turvallisuutta ja terveellisyyttä valvotaan. Tunnet työrooliisi liittyvät vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti. Osaat etsiä kestävyyteen, laatuun ja turvallisuuteen liittyvää ajankohtaista tietoa ja soveltaa sitä alan työtehtävissä ja toiminnan kehittämisessä.

Sisältö

Mitä kestävä kehitys, sen osa-alueet ja näkökulmat ovat? Mitä on laatu matkailu- ja ravitsemisalalla, miten sitä voidaan kehittää ja hallita? Mitkä säädökset, normit ja ohjeet liittyvät matkailu- ja ravitsemisalan turvallisuuden hallintaan? Mitkä ovat työrooliisi liittyvät vastuut ja velvoitteet? Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan vähentää?

Edeltävä osaaminen

Ei edellytä aiempaa osaamista

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa ottaen huomioon kestävyys-, laatu- ja turvallisuusnäkökohdat. e. osaat käyttää keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita. g. osaat perustella toimintaasi alan eettisten periaatteiden mukaisesti.

Siirry alkuun