Ruoka- ja ravintolapalvelujen suunnittelu ja kehittäminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: M51B114
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osaat esimiesnäkökulmasta asiakaslähtöistä ja kannattavaa ateria-, ruoka- ja/tai juomalistasuunnittelua yrityksen liikeidean ja kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Osaat valmistaa, tarjoilla ja arvioida aistinvaraisesti tuotteita. Hallitset sarjatyön, työn sujuvuuden, ajoituksen ja tehokkuuden vaatimukset. Osaat arvioida ja kehittää valmistukseen, jakeluun ja palveluun liittyviä prosesseja ja järjestelmiä. Syvennät osaamistasi alan tietojärjestelmien käytössä.
Sisältö
Miten suunnitellaan ja kehitetään asiakaslähtöisiä ja kannattavia ruoka- ja ravintolapalveluita käyttäen apuna alan tietojärjestelmiä? Miten suunnitellaan, hinnoitellaan ja valmistetaan á la carte- ja tilaustarjoiluun soveltuvia tuotteita? Miten aistinvaraista arviointia käytetään tuotteita arvioitaessa ja kehitettäessä? Miten liikeideoiltaan erilaisten toimipaikkojen prosessit poikkeavat toisistaan?
Edeltävä osaaminen
Ammattimainen ruokatuotanto tai vastaava osaaminen