Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehitystyön perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: MR00AF08

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat hahmottaa tutkimus- ja kehittämistyön prosessin eri vaiheet. Osaat hahmottaa matkailu- ja ravitsemisalan tutkimus- ja kehittämistoiminnan painopisteitä ja alalla käytettäviä tutkimusmenetelmiä. Osaat jäsentää tutkimuksellista tiedontarvetta ja valita sopivimmat tietolähteet opinnäytetyöhösi sekä arvioida lähteitä kriittisesti. Osaat suunnitella, toteuttaa ja raportoida pienimuotoisen tutkimusprojektin. Osaat tutkimus- ja kehittämisviestinnän periaatteet sekä Xamkin ja koulutuksesi opinnäytetyöohjeet ja seminaarikäytänteet.

Sisältö

Mitä on tutkimus- ja kehittämistyö matkailu- ja ravitsemisalalla ja millaisia menetelmiä käytetään? Millainen on opinnäytetyö ammattikorkeakoulussa? Mitkä ovat keskeisiä tutkimukseen liittyviä käsitteitä? Miten tutkimus- ja kehittämistyö etenee prosessina? Miten toteutetaan kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen tutkimus aineiston keruun ja analysoinnin näkökulmasta? Miten tutkimusaineistoa käsitellään hyödyntäen erilaisia ohjelmistoja? Miten esitän tutkimustulokset ja kehittämisehdotukset? Miten löydän tarkoituksenmukaista lähdeaineistoa tutkimus- tai kehittämistyöhöni?

Edeltävä osaaminen

edellyttää perustaidot viestinnästä, tietoteknisistä valmiuksista ja matkailu- ja ravitsemisalasta

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti kehittämis- ja tutkimustyöhön liittyviä ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tietolähteistä ja arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti c. työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia e. käyttää tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä ja erilaisia analysointiohjelmistoja ja tekniikoita tutkimusaineiston käsittelyssä

Siirry alkuun