GastronomiaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: R64C204
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Peppi
Osaamistavoitteet
Osaat suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida tilaustarjoilun. Osaat toimia myyntikirjeenvaihto – prosessin mukaisesti. Osaat suunnitella ja valmistaa á la carte -ruokia. Osoitat perehtyneisyyttä gastronomian käsitteisiin
Sisältö
Miten toteutetaan banketti- ja tilaustarjoiluprosessi? Miten tilaustarjoiluun liittyvä myyntikirjeenvaihto toteutetaan? Miten hinnoitellaan myytävä tilaisuus? Miten toteutetaan á la carte -ruoanvalmistusta ja tarjoilua? Miten liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, esteettisyys, koneet ja laitteet, erityisruokavaliot ja ruoan kuljettaminen asiakkaalle vaikuttavat tilaus- ja á la carte -tarjoilujen toteuttamiseen?
Edeltävä osaaminen
Ammattimainen ruokatuotanto Juomat ja lainsäädäntö
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a.osaat käyttää johdonmukaisesti gastronomiaan liittyviä ammattikäsitteitä c. osaat työskennellä ryhmän jäsenenä tilaustarjoilussa sekä huomaat ja osaat kuvata toimintaan liittyviä ongelmia ja kehittämiskohteita d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa f. osaat edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa