Siirry suoraan sisältöön

Rokotusosaamisen perusteet (2 op)

Toteutuksen tunnus: VVVV18151-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

01.08.2020 - 31.12.2020

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liikunnan ja kuntoutuksen koulutusyksikkö

Toimipiste

Savonlinnan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus

Opettaja

  • Anni Issakainen

Vastuuopettaja

Tuulia Litmanen

Ryhmät

  • VV2020-2021
    Valinnaiset opinnot 2020-2021
  • SHSA18SP
    Sairaanhoitaja, päivätoteutus
  • SHSA18SM
    Sairaanhoitaja, monimuoto

Tavoitteet

Arvioit omaa rokotusosaamistasi ja haluasi kehittyä rokottajanaTiedät ja osaat perustella rokottamisen tarpeellisuuden yksilölle, yhteisölle ja yhteiskunnalleTunnet rokotuksin ehkäistävät taudit, osaat kertoa niiden oireista, hoito-ohjeista ja komplikaatioistaTiedät, miten hankittu immuniteetti muodostuuTunnet eri rokotetyypit ja perusasiat rokotteiden koostumuksestaOsaat selvittää, mikä on kansallinen rokotusohjelma ja miten lainsäädäntö määrittelee rokottamistaTunnet kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteetOsaat arvioida rokottamisen tai rokottamatta jättämisen hyödyt ja haitat rokotuspäätöstä tehtäessäOsaat ohjata asiakasta uusimpaan näyttöön perustuvaan tietoon perustuen

Sisältö

- Osaava rokottaja - Miksi rokotamme? - Tunne rokotteet - Kansallinen rokotusohjelma - Erilaisten ryhmien rokottaminen - Miten valmistaudut rokottamaan, mitä otat huomioon? - Miten rokotat oikein ja turvallisesti? - Miten toimit rokottamisen jälkeen?

Opiskelumateriaali

Metropolian Moodle:ssa osoitettu opiskelumateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Toteutus verkkokurssina (Metropolia, Moodle), johon kuuluu portfolion laadinta sekä verkkotentti.
Rokotusosaamisen perusteet 2op on jaettu kahteen osioon. Tietoperusta -osiossa 1op opiskelet rokottamisen teoriaa. Tutustut rokotuksilla ehkäistäviin tauteihin, ymmärrät rokotusten hyödyt ja tiedät, mistä löydät luotettavaa tietoa rokotusten mahdollisista haittavaikutuksista.
Opit ohjaamaan ja tukemaan asiakasta rokotuspäätöksen teossa tutkitun tiedon perusteella.
Rokotustaito-osiossa 1op opit, mitä asioita huomioit ennen rokottamista, rokottaessasi ja rokottamisen jälkeen. Osio antaa sinulle valmiuksia laadukkaaseen rokottamiseen.
Osaaminen osoitetaan henkilökohtaisella portfoliolla ja yksilötentillä. Tarkemman tiedon opintojen toteutuksesta saat opettajaltasi.

Opiskelijan työmäärä

2op= 54 työtuntia opiskelijalle.

Lisätietoja opiskelijoille

Tunnukset verkkokursille saa Kotisairaanhoito ja yhteisöhoitotyö 5op kurssin alussa. Erikseen kurssista vastaavalta opettajalta:

Opiskelija tekee ensin kirjallisen portfolion ja palauttaa sen Moodleen. Hyväksytyn arvosanan jälkeen opiskelija voi tehdä verkkotentin.
Portfolio ja verkkotentti mahdollista tehdä x.x.20xx mennessä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Verkkotentti arvioidaan hyväksytty - hylätty. Tentti on hyväksytty, kun yli 85 % vastauksistasi on oikein (vähintään 38/44 pistettä).
Portfolion arviointi: Hylätty - täydennettävä - hyväksytty