Future challenges in hospitality servicesLaajuus (5 op)
Tunnus: MR00CV64
Laajuus
5 op
Vastuuhenkilö
Osaamistavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Ilmoittautumisaika
14.08.2024 - 08.09.2024
Ajoitus
14.10.2024 - 20.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (ylempi amk)
Opettaja
- Riitta Tuikkanen
- Sini Laukkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
-
MRMI24SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Opiskelumateriaali
Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learn-oppimisalustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työjärjestykseen integroitu oppimisväylä:
Kontaktipäivät ovat 7.-8.11. ja 28.11. klo 9-16 Mikkelin kampuksella. Voit osallistua 8.11. ja 28.11. kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä. Tietoa kontaktipäivän 7.11. toteutuksesta tarkemmin Learn-alustalla, joka avautuu 14.10.
Kontaktipäivä 7.11.2024. on integroitu Tulevaisuuden nälkä -tapahtumaan. Osallistut tapahtumaan yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat osallistuvat ammattilaistapahtumaan, joka mahdollistaa verkottumisen työelämän edustajien kanssa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Kontaktipäivät ovat 7.-8.11. ja 28.11. klo 9-16 Mikkelissä.
Opintojakson yksi tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 28.11. Muut tehtävät palautetaan 20.12.2024 mennessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Kansainvälistä oppimiateriaalia.
Opiskelijan työmäärä
Kontaktiopetus 21 tuntia, oppimateriaaleihin perehtyminen ja oppimistehtävät 114 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Kontaktipäivänä 7.11.2024 osallistut ammattilaistapahtumaan yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Tapahtuman pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia.
Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään pienryhmissä. Tehtävässä tehdään syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä esitellään ryhmälle viimeisenä kontaktipäivänä 28.11. ja tehtävien pohjalta syvennetään ja laajennetaan näkemystä alan tulevaisuudesta. Ennakointi ja tulevaisuusosaaminen mara-alan kehittämisen tukena -esseetehtävä sekä tulevaisuuskuva ja -tarina ja skenaariotehtävä, joissa tutustut tulevaisuustyöskentelyn menetelmiin, palautetaan lukukauden loppuun mennessä 20.12.2024. Osaa tehtävistä voit aloittaa jo ennen kontaktipäiviä Learn-alustan avauduttua 14.10.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 7.-8.11. ja 28.11. Mikkelin kampuksella.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson viidestä tehtävästä kaksi arvioidaan hyväksytty/täydennettävä, kolme tehtävää 1-5/täydennettävä. Arviointiperusteet esitellään opintojakson alussa ja Learn-alustalla.
Ilmoittautumisaika
04.08.2023 - 03.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 15.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
- Mikkelin kampus
- E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Riitta Tuikkanen
- MR Opettaja 4 MRNY
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
-
MRMI23SVYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Opiskelumateriaali
Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learn-oppimisalustalta.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 9. - 10.11. JA 30.11.2023 klo 9-16 Mikkelin kampuksella. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Kontaktipäivät 9.-10.11. on integroitu Matkailu- ja ravitsemisalan ja Xamkin TKI-toimijoiden järjestämään Kestävän hyvinvoinnin ammattilaisseminaariin eli osallistut seminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 30.11. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat osallistuvat ammattilaisseminaariin, joka mahdollistaa verkottumisen työelämän edustajien kanssa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 9.-10.11. ja 30.11. klo 9-16 Mikkelin kampuksella.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 30.11. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Mahdollisesti kv-asiantuntijoita seminaarissa.
Opiskelijan työmäärä
Kontaktiopetus 21 ja ennakkotehtävä 11 h, oppimistehtävät 103 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso käynnistyy tulevaisuustarinatehtävällä, jonka tavoitteena on orientoida opintojakson asioihin. Teet tarinan ja käyt kommentoimassa kahta muun opiskelijan tarinaa.
Kontaktipäivinä 9.-10.11. osallistut ammattilaisseminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Seminaarin ja opintojakson aineistojen pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia. Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään pienryhmissä. Tehtävässä tehdään syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 30.11. Lopuksi kirjoitat oman, henkilökohtaisen arvioinnin, jossa arvioit ryhmätyöprosessin kulkua ja tehtävän onnistumista.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 9.-10.11. ja 30.11. klo 9-16. Mikkeli kampuksella.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävät arvioidaan 1-5, osa hyväksytty/täydennettävä.
Ilmoittautumisaika
15.08.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
21.10.2022 - 18.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (ylempi amk)
Opettaja
- Riitta Tuikkanen
- MR Opettaja 4 MRNY
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
-
MRMI22SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Opiskelumateriaali
Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learn-oppimisalustalta.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 10.-11.11. ja 1.12. klo 9-16 Mikkelin kampuksella. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Kontaktipäivät 10.-11.11. on integroitu Matkailu- ja ravitsemisalan ja Xamkin TKI-toimijoiden järjestämään Matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisseminaariin eli osallistut seminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 1.12. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat osallistuvat ammattilaisseminaariin, joka mahdollistaa verkottumisen työelämän edustajien kanssa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 10.-11.11. ja 1.12. klo 9-16 Mikkelin kampuksella.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 1.12. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Kontaktiopetus 21 ja ennakkotehtävä 11 h, oppimistehtävät 103 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso käynnistyy tulevaisuustarinatehtävällä, jonka tavoitteena on orientoida opintojakson asioihin. Teet tarinan ja käyt kommentoimassa kahta muun opiskelijan tarinaa.
Kontaktipäivinä 10.-11.11.2022 osallistut ammattilaisseminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Seminaarin pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia. Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään pien- ryhmissä. Tehtävässä tehdään syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 1.12.2022. Lopuksi kirjoitat oman, henkilökohtaisen arvioinnin, jossa arvioit ryhmätyöprosessin kulkua ja tehtävän onnistumista.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 10.-11.11. ja 1.12. klo 9-16. Mikkeli kampuksella.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävät arvioidaan 1-5, orientaatiotehtävä hyväksytty/täydennettävä.