Elintarvikkeet ja elintarvikelainsäädäntöLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: R64B300
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Tiedät elintarvikeryhmät ja keskeiset elintarvikkeet, niiden koostumuksen ja ominaisuudet sekä säilyvyyden. Osoitat perehtyneisyytesi elintarvikkeita koskeviin keskeisiin säädöksiin ammattialan kannalta. Osaat hankkia tietoa markkinoilla olevista ammattikeittiöille tarkoitetuista tuotteista, ml. luomu- ja lähiruokatuotteet.
Sisältö
Mikä on eri elintarvikeryhmien keskeinen koostumus ja säilyvyys? Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä ja millaisia eri jalostusasteisia tuotteita on markkinoilla ammattikeittiöitä varten? Mitä lähiruoka ja luomu tarkoittavat ja millaisia tuotteita on saatavana ammattikeittiökäyttöön?
Edeltävä osaaminen
Ei edellytä aiempaa osaamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a osaa käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b osaa etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä