Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeet ja elintarvikelainsäädäntöLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R64B300

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät elintarvikeryhmät ja keskeiset elintarvikkeet, niiden koostumuksen ja ominaisuudet sekä säilyvyyden. Osoitat perehtyneisyytesi elintarvikkeita koskeviin keskeisiin säädöksiin ammattialan kannalta. Osaat hankkia tietoa markkinoilla olevista ammattikeittiöille tarkoitetuista tuotteista, ml. luomu- ja lähiruokatuotteet.

Sisältö

Mikä on eri elintarvikeryhmien keskeinen koostumus ja säilyvyys? Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä ja millaisia eri jalostusasteisia tuotteita on markkinoilla ammattikeittiöitä varten? Mitä lähiruoka ja luomu tarkoittavat ja millaisia tuotteita on saatavana ammattikeittiökäyttöön?

Edeltävä osaaminen

Ei edellytä aiempaa osaamista 

Arviointikriteerit, hyvä (3)

    a osaa käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b osaa etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä

Siirry alkuun