Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikehygienia ja puhtaanapitoLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R64B301

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Osoitat perehtyneisyytesi hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa puhtaanapitoa ja omavalvontaa tilojen toiminnallisten vaatimusten ja lainsäädännön edellyttämällä tavalla

Sisältö

Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn liittyy? Miten elintarvikkeita käsitellään hygieenisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan? 

Edeltävä osaaminen

Ei edellytetä aiempaa osaamista 

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää johdonmukaisesti elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyviä käsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen 

Siirry alkuun