Elintarvikehygienia ja puhtaanapitoLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: R64B301
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Osoitat perehtyneisyytesi hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa puhtaanapitoa ja omavalvontaa tilojen toiminnallisten vaatimusten ja lainsäädännön edellyttämällä tavalla
Sisältö
Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn liittyy? Miten elintarvikkeita käsitellään hygieenisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?
Edeltävä osaaminen
Ei edellytetä aiempaa osaamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. osaat käyttää johdonmukaisesti elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyviä käsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen