Siirry suoraan sisältöön

Ammattimainen ruokatuotantoLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R64B303

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat valmistaa asiakkaille liikeidean mukaista ruokaa käyttäen ammattikeittiön valmistusmenetelmiä, koneita ja laitteita. Osaat työskennellä hygieenisesti, taloudellisesti ja huomioiden ergonomian ja ekologisuuden sekä osaat ottaa huomioon omavalvontasuunnitelman ja puhtaanapidon vaatimukset työskentelyssä. Osaat laatia ja vakioida reseptejä, hinnoitella ateriakokonaisuuksia ja käyttää ruokapalvelualan ohjelmistoja osana toimintaa.  

Sisältö

Miten laaditaan, suurennetaan ja pienennetään ruokaohjeita käyttäen ammattikeittiöön tarkoitettuja ohjelmistoja? Miten valmistetaan erilaisia ammattikeittiön ruokalajeja käyttäen ammattikeittiöön soveltuvia elintarvikkeita? Miten valmistetaan ruokalajeja kaupan ja pk-yrityksen myyntiin käyttäen ammattikeittiölaitteistoa ja lähi- ja/tai luomuraaka-aineita? Miten käytetään tehokkaasti ja ekologisesti ammattikeittiön koneita ja laitteita? Miten keittiön puhtaanapito toteutetaan omavalvontasuunnitelman mukaisesti?

Edeltävä osaaminen

Ei edellytetä aiempaa osaamista 

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita f. osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti 

Siirry alkuun