Siirry suoraan sisältöön

Ruokatuotannon perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R64D031

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

 Osaat käyttää eri elintarvikeryhmien raaka-aineita asianmukaisesti, tunnet niiden ominaisuudet sekä valmistustavat.  Osaat lukea reseptejä ja valmistaa niiden mukaan perusruokia ja leivonnaisia ammattikeittiössä asiakkaille tarjottavaksi. Hallitset ammattikeittiön koneiden, laitteiden ja pientyövälineiden käytön perustoiminnoissa. Osaat koostaa ateriakokonaisuuden ja arvioida sen laatua. Osaat työskennellä ammattikeittiöympäristössä ja osaat huolehtia keittiön puhtaanapidosta.

Sisältö

Miten valmistetaan perusruokalajit? Miten elintarvikkeet säilytetään oikein? Miten suunnitellaan ateriakokonaisuus? Miten käytetään ruuanvalmistukseen ja leivontaan liittyviä koneita, laitteita ja välineitä? Millaisia erilaisia ruokien tarjoilutapoja on olemassa? Miten keittiö pidetään puhtaana?

Edeltävä osaaminen

Ei edeltävää osaamista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia e. osaat käyttää perusruuanvalmistusmenetelmiä ja tekniikoita  f. osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Siirry alkuun