Customer-orientated NutritionLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: R64C200
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi ruokalistasuunnitteluun asiakkaan erityistarpeet huomioiden. Tiedät erilaisten asiakasryhmien (eri ikäiset/ravitsemushoitoa tarvitsevat) ravitsemukselliset tarpeet ja ruokavaliosuositukset. Opit suunnittelemaan terveyttä edistäviä ruokapalveluja eri asiakasryhmille ja arvioimaan ravinnonsaantia atk-ohjelmistoa hyödyntäen. Osaat valita sopivia erityistuotteita markkinoilta.
Sisältö
Millaisia ravitsemuksellisia tarpeita eri-ikäisillä asiakkailla on? Miten ruokalistasuunnittelussa otetaan huomioon asiakkaan erityistarpeet ruokavalion suhteen? Millä keinoin täydennetään aterioiden ravintosisältöä tai muutetaan rakennetta? Millaisia erityistuotteita on saatavana?
Edeltävä osaaminen
Ravitsemus ja erityisruokavaliot
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. osaat käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä b. osaat arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti d. osaat toimia asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa f. osaat edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa