Harmony of Food and BeveragesLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: R64C205
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi erilaisiin viini- ja oluttyyppeihin, niiden valmistukseen ja tarjoiluun. Osaat arvioida ruuan ja juomien perusmakujen yhteensopivuutta aistinvaraisia menetelmiä käyttäen. Osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia ateriakokonaisuuksia sekä suositella ja myydä tilanteisiin sopivia juomia.
Sisältö
Mitä eroa on eri olut- ja viinityypeillä ja miten niitä yhdistetään ruokaan? Mitkä elementit ruuassa ja juomissa tukevat toisiaan ja synnyttävät makuharmoniaa? Millaisia menetelmiä ruuan ja juomien yhteensopivuuden arvioinnissa käytetään? Millä perusteilla valitaan aterioihin sopivia juomia erilaisissa tilanteissa? Miten liikeideaan sopiva juomavalikoima suunnitellaan?
Edeltävä osaaminen
Juomat ja lainsäädäntö
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. osaat käyttää asiantuntevasti viinien, oluiden ja ruuan yhteensopivuuden arviointiin ja suositteluun liittyvää sanastoa eri tilanteissa b. osaat etsiä juomien ja ruuan yhteensopivuuteen liittyvää tietoa alan keskeisistä tietolähteistä d. osaat käyttää keskeisiä arviointimenetelmiä ja – tekniikoita juomien ja ruokien yhteensopivuuden arvioinnissa sekä suositella juomia erilaisiin ateriatilanteisiin ja arvioida ravintolan juoma- ja ruokalistojen yhteensopivuutta f. osaat edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa