Ruoanvalmistuksen perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: M51A112
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Peppi
Osaamistavoitteet
Osaat käyttää eri elintarvikeryhmien raaka-aineita asianmukaisesti, tunnet niiden ominaisuudet sekä valmistustavat. Osaat lukea reseptejä ja valmistaa niiden mukaan perusruokia ja leivonnaisia ammattikeittiössä asiakkaille tarjottavaksi. Hallitset ammattikeittiön koneiden, laitteiden ja pientyövälineiden käytön perustoiminnoissa. Osaat koostaa ateriakokonaisuuden ja arvioida sen laatua. Osaat työskennellä ammattikeittiöympäristössä ja osaat huolehtia keittiön puhtaanapidosta.
Sisältö
Millaisia elintarvikkeita on? Miten elintarvikkeet käsitellään ja säilytetään oikein? Miten valmistetaan perusruokalajit? Miten suunnitellaan ateriakokonaisuus? Miten käytetään ruuanvalmistukseen ja leivontaan liittyviä koneita, laitteita ja välineitä? Millaisia erilaisia ruokien tarjoilutapoja on olemassa? Millaisia aineita, välineitä ja menetelmiä käytetään keittiön puhtaanapidossa?
Edeltävä osaaminen
Ei edellytetä aiempaa osaamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia e. osaat käyttää perusruuanvalmistusmenetelmiä ja tekniikoita f. osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti