Siirry suoraan sisältöön

Ruoanvalmistuksen perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: M51A112

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Peppi

Osaamistavoitteet

Osaat käyttää eri elintarvikeryhmien raaka-aineita asianmukaisesti, tunnet niiden ominaisuudet sekä valmistustavat. Osaat lukea reseptejä ja valmistaa niiden mukaan perusruokia ja leivonnaisia ammattikeittiössä asiakkaille tarjottavaksi. Hallitset ammattikeittiön koneiden, laitteiden ja pientyövälineiden käytön perustoiminnoissa. Osaat koostaa ateriakokonaisuuden ja arvioida sen laatua. Osaat työskennellä ammattikeittiöympäristössä ja osaat huolehtia keittiön puhtaanapidosta.

Sisältö

Millaisia elintarvikkeita on? Miten elintarvikkeet käsitellään ja säilytetään oikein? Miten valmistetaan perusruokalajit? Miten suunnitellaan ateriakokonaisuus? Miten käytetään ruuanvalmistukseen ja leivontaan liittyviä koneita, laitteita ja välineitä? Millaisia erilaisia ruokien tarjoilutapoja on olemassa? Millaisia aineita, välineitä ja menetelmiä käytetään keittiön puhtaanapidossa?

Edeltävä osaaminen

Ei edellytetä aiempaa osaamista

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia e. osaat käyttää perusruuanvalmistusmenetelmiä ja tekniikoita f. osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Siirry alkuun