Ilmastokestävät ruokapalvelut (5 op)
Toteutuksen tunnus: AV00ED93-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.03.2021 - 31.03.2021
Ajoitus
17.05.2021 - 31.08.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 20
Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
-
VV2020-2021Valinnaiset opinnot 2020-2021
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää ammattikeittiöiden merkityksen uusien ilmastokestävien ruokapalveluiden edistäjänä ja osaa valita sopivia keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ruokapalveluprosesseissa kuten ruokapalveluiden ja ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehankinnat, laitteiden käyttö, valmistus, kuljetus ja tarjoilu. Opiskelija ymmärtää ruokahävikin käsitteet, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja keinot ruokahävikin hallintaan. Opiskelija hallitsee turvallisen ja terveellisen kasviruokailun suunnittelun ja toteuttamiseen ja kasviproteiinilähteiden käyttöä. Opiskelija osaa viestiä asiakkaille ilmastokestävistä ruokapalveluista.
Sisältö
• Millaisia keinoja ja välineitä ruokapalveluissa on ilmastokestävien ruokapalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen asiakaslähtöisesti?
• Miten ruokapalveluiden hiilijalanjälkeä arvioidaan, tai miten sitä voidaan laskea?
• Mitä on ruokahävikki, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja miten hävikkiä voidaan hallita?
• Miten toteutetaan kasvispainotteisia ruokapalveluja terveellisesti ja turvallisesti?
• Miten uusia proteiinin lähteitä käytetään ruuanvalmistuksessa ja miten ne sopivat erityisruokavalioihin?
• Miten ilmastokestävistä ruokapalveluista viestitään?
Opiskelumateriaali
Learnissa
Yksilölliset oppimisväylät
Ennen opintojakson alkua opiskelijoille toimitettaan tiedot Learniin kirjautumisesta sähköpostiin. Infoluento on tallennettu Learnin alustalle. Learnissa löytyvät opintojakson materiaali, e-kirjoja linkitettyinä, nauhoitettuja luentoja, oppimistehtävät ja verkkotestit. Opintojaksoon kuuluu case-tehtäviä, jotka voi tehdä työpaikalle, hankkeeseen tai kuvitteelliseen toimintaympäristöön, yksin tai pienryhmässä. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin .
Toteutuksen osien kuvaus
Orientaatio ilmastokestävyyteen 1 op
Ilmastokestävyys ruokapalveluissa 1 op
Ruokahävikki ja sen hallinta 1 op
Terveellinen ja turvallinen kasvisruoka 1 op
Case tehtävä 1 op
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty