Siirry suoraan sisältöön

ElintarvikevalvontaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: YT00AF69

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.

Sisältö

Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.

Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?

Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?

Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?

Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?

Edeltävä osaaminen

Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot

Oppimateriaalit

Elintarviketurvallisuus ja Elintarviketeknologia

Arviointi

a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
d) arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan

Siirry alkuun