ElintarvikevalvontaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: YT00AF69
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.
Sisältö
Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.
Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?
Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?
Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?
Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?
Edeltävä osaaminen
Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot
Oppimateriaalit
Elintarviketurvallisuus ja Elintarviketeknologia
Arviointi
a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
d) arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan