Juomat ja lainsäädäntöLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: M51B107
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi anniskelulainsäädäntöön ja anniskeluosaamiseen suorittamalla anniskeluosaamistestin (erillinen todistus). Osoitat perehtyneisyytesi eri juomatuoteryhmien (viinit, oluet, siiderit, tislatut alkoholit, juomasekoitukset) historiaan, juomien valmistukseen ja aistinvaraiseen arviointiin, sekä tavallisimpiin markkinoilla oleviin tuotemerkkeihin ja valmistajiin. Osaat tarjoilla juomat anniskelulainsäädännön mukaisesti ja kullekin tuoteryhmälle sopivalla tavalla.. Osaat myydä ja suositella erilaisiin tilanteisiin sopivia juomia ja ateriajuomiksi.
Sisältö
Miten alkoholijuomat hankitaan, anniskellaan ja tarjoillaan lainsäädäntöä noudattaen? Millainen on ravintolan liikeidean mukainen alkoholijuomavalikoima? Miten viini, olut ja tislatut alkoholijuomat valmistetaan? Miten eri juomaryhmien juomia (viini, olut, siideri, väkevät juomat ja juomasekoitukset) arvioidaan, myydään ja tarjoillaan? Miten lähituottajien viinit ja oluet, luomutuotteet ja reilunkaupan tuotteet eroavat tavanomaisista?
Edeltävä osaaminen
Ei edellytä aiempaa osaamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti