Hyvinvointi- ja kuntoutuspolitiikka ja kuntoutuksen lähestymistavatLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: MO00CV44
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Vastuuhenkilö
- Anni Issakainen
Osaamistavoitteet
Tiedät hyvinvointiin ja kuntoutukseen liittyvät keskeiset käsitteet ja erilaiset lähestymistavat.
Tiedät toimintaympäristösi yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja taloudellisia mekanismeja ja niiden kytkentöjä hyvinvointi- ja kuntoutuspolitiikan muutoksiin ja strategisiin linjauksiin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.
Tunnet kuntoutuksen palvelujärjestelmän ja sen keskeisen lainsäädännön.
Saat valmiudet seurata ja osaat hyödyntää kuntoutuksen monitieteistä kansallista ja kansainvälistä tutkimusta ja kehitystä.
Sisältö
Mitkä ovat kuntoutuksen keskeiset käsitteet ja lähestymistavat?
Mitä on kuntoutuksen monialaisuus ja monitieteinen tietoperusta?
Miten poliittishallinnollinen suunnittelu, ohjaus ja päätöksenteko vaikuttavat hyvinvointi-, terveys- ja kuntoutuspolitiikan linjauksiin ja muutoksiin?
Mikä on kuntoutuksen palvelujärjestelmän lainsäädännöllinen perusta ja millä tavalla se ohjaa toiminnan suunnittelua ja kehittämistä?
Mistä löydät kuntoutusta tukevaa monitieteellistä tutkimusta ja miten voit soveltaa sitä?
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Ylemmän amk tutkinnon arviointikehikon mukaisesti (taso 3) a, e, f, ja g.
Arvosana 1-5.
Osaat:
- hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti hyvinvointi- ja kuntoutuspolitiikkaan liittyvää monialaista tietoa
- arvioida hyvinvointi- ja kuntoutuspolitiikan strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta
- työskennellä itsenäisesti hyvinvoinnin ja kuntoutuksen asiantuntijatehtävissä tai oman alan yrittäjänä
- viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti omalla äidinkielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä.
Arviointi
Osaat:
a.hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti hyvinvointi- ja kuntoutuspolitiikkaan liittyvää monialaista tietoa
e.arvioida hyvinvointi- ja kuntoutuspolitiikan strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta
f. työskennellä itsenäisesti hyvinvoinnin ja kuntoutuksen asiantuntijatehtävissä
g. viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti omalla äidinkielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä.