Anniskelupassi ja kesän asiakaspalveluun valmistautuminenLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: AV00DI19
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Perehdyt alkoholin anniskelua ja myyntiä koskevaan lainsäädäntöön.
Suoritat alkoholilain tuntemista osoittavan osaamistodistuksen eli anniskelupassin, joka perustuu Valviran Anniskeluasiat ravintolassa ohjekirjaan.
Omaksut asiakaslähtöisen palvelukäyttäytymisen periaatteet.
Sisältö
Mitä alkoholijuomat määritellään?
Miten alkoholijuomia hankitaan, myydään ja anniskellaan lainsäädäntöä noudattaen?
Mitkä ovat alkoholijuomien mainonnan keskeiset säännökset?
Mitä ravintolassa tarkoittavat anniskelun omavalvonta, henkilöstösuunnitelma ja vastaava hoitaja?
Miten ja mistä anniskeluluvat haetaan ja millaisia lupia on käytössä?
Mitkä viranomaiset valvovat alkoholilainsäädännön noudattamista ja miten?
Miten ja kuinka paljon suomalaiset kuluttavat alkoholia?
Millaisia alkoholihaittoja ilmenee ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä?
Mitkä ovat juomatrendit?
Palvelutapahtuman vaiheet, ulkoinen ja sisäinen asiakkuus, asiakkaan kohtaaminen ja erilaiset asiakkaat.
Arviointi
Anniskelupassin ennakkotehtävä: hyväksytty/ täydennettävä/ hylätty.
Anniskeluosaamistesti: hyväksytty/ hylätty. Testin voi uusia kaksi kertaa.
Asiakaspalveluosaamisen testi: hyväksytty / hylätty.