Ruoan ja juoman gastronomia Laajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: MR00FL80
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Ymmärrät ruoan ja juoman merkityksen osana ruokamatkailutuotetta ja tunnet Suomen eri matkailualueiden kärkituotteita.
Tunnet juomaryhmät ja niiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät ja käyttöyhteyden.
Tunnet gastronomiset tekijät juoman ja ruoan yhdistämisessä.
Osaat suunnitella ruokamatkailutuotteeseen liittyvän juomakokonaisuuden,
Tunnet alkoholijuominen hankinnan sekä ruoka- ja juomalistojen laadinnan periaatteet.
Sisältö
Mikä merkitys ruoalla ja juomalla on osana elämyksellistä matkailua?
Mitkä ovat Suomen eri matkailualueiden ruokamatkailun kärkituotteita?
Mitkä ovat keskeiset juomaryhmät ja niiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät ja käyttöyhteydet?
Miten yhdistät ruoan ja juoman gastronomiset tekijät huomioiden?
Miten suunnittelet ruokamatkailutuotteeseen liittyvän juomakokonaisuuden?
Mitä ovat ruoka- ja juomalistojen laadinnan ja alkoholijuomien hankinnan vastuullisuuden periaatteet?
Arviointi
Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti.
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.