Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: OP00AA43-3081
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
15.08.2019 - 30.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2019 - 29.05.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- (Liikunnan ja kuntoutuksen koulutusyksikkö)
- Toimipiste
- Savonlinnan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
- Opettajat
- Anne Henttonen
- Helka Sarén
- Merja Reunanen
- Anne Henttonen
- Pia Kraft-Oksala
- Suvi Lamberg
- Elina Päykkönen
- Vastuuopettaja
- Merja Reunanen
- Ryhmät
-
FTSA17KPFysioterapeutti, päivätoteutus
- Opintojakso
- OP00AA43
Tavoitteet
Osaat laatia toteuttamiskelpoisen opinnäytetyön suunnitelman.
Sisältö
Miten jäsennät opinnäytetyön idean?
Miten valitset tutkimus- ja kehittämistehtävään sopivan menetelmän ja käsiteperustan?
Miten laadit opinnäytetyön suunnitelman?
Opiskelumateriaali
Studentista löytyvät kaikkia Xamkin opiskelijoita koskevat ohjeet Opinnäytetyö-sivulta.
Moodlessa on tämän koulutusyksikön opiskelijoille alusta, joka ohjaa opinnäytetyön eri vaiheissa etenemistä.
Moodle-alusta löytyy otsikolla: Opinnäytetyö – Kuntoutus- ja terveysalan koulutusyksikkö.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu on opiskelijan itsenäistä työtä, johon on tärkeä laatia huolellinen suunnitelma ja aikataulutus. Opinnäytetyön käynnistämiseksi opiskelijan tulee osallistua opinnäytetyön infoon, joka toteutuu lähiopiskeluna Terveysalan tutkimus ja kehittäminen-opintojakson yhteydessä. Ideointivaiheessa tehdään ideapaperi, joka esitellään opinnäytetyön koordinaattorille. Sen jälkeen opinnäytetyölle sovitaan ohjaavat opettajat ja opponentit, jotka ohjaavat ja tukevat idean työstämistä. Kun ideapaperi on hyväksytty, opiskelija tekee sopimuksen toimeksiantajan kanssa ja laatii suunnitelman. Suunnitelman työstämiseen tulee hakea ohjausta ohjaavilta opettajilta, toimeksiantajan edustajalta työelämästä, opponenteilta ja kampuksen muilta asiantuntijoilta kampuksen työpajoissa. Toisen opinnäytetyön opponointi ja seminaareihin osallistuminen sisältyvät prosessiin.
Opinnäytetyön suunnitelman kirjoittamisen, hyväksymisen ja seminaarissa esittämisen jälkeen haetaan luvat opinnäytetyön toteuttamiselle.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu on opiskelijan itsenäistä työtä, johon on tärkeä laatia huolellinen suunnitelma ja aikataulutus. Opinnäytetyön voi integroida työhön, sillä pääosa opinnäytetyön tekemisestä on itsenäistä työskentelyä. Opiskelijan on kuitenkin osallistuttava opinnäytetyön infoon, joka toteutuu lähiopiskeluna Terveysalan tutkimus ja kehittäminen-opintojakson yhteydessä. Ideointivaiheessa tehdään ideapaperi, joka esitellään opinnäytetyön koordinaattorille. Sen jälkeen opinnäytetyölle sovitaan ohjaavat opettajat ja opponentit, jotka ohjaavat ja tukevat idean työstämistä. Kun ideapaperi on hyväksytty, opiskelija tekee sopimuksen toimeksiantajan kanssa ja laatii suunnitelman. Suunnitelman työstämiseen tukee hakea ohjausta ohjaavilta opettajilta, toimeksiantajan edustajalta työelämästä, opponenteilta ja kampuksen muilta asiantuntijoilta kampuksen työpajoissa.Toisen opinnäytetyön opponointi ja seminaareihin osallistuminen sisältyvät prosessiin. Opinnäytetyön suunnitelman kirjoittamisen, hyväksymisen ja seminaarissa esittämisen jälkeen haetaan luvat opinnäytetyön toteuttamiselle.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu on opiskelijan itsenäistä työtä, johon on tärkeä laatia huolellinen suunnitelma ja aikataulutus. Opinnäytetyön nopeuttamiseksi opiskelija voi osallistua opinnäytetyön infoon, joka toteutuu lähiopiskeluna Terveysalan tutkimus ja kehittäminen-opintojakson yhteydessä, jo edellisellä lukukaudella vanhemman opiskelijaryhmän ohjelman mukaan. Ideointivaiheessa tehdään ideapaperi, joka esitellään opinnäytetyön koordinaattorille. Sen jälkeen opinnäytetyölle sovitaan ohjaavat opettajat ja opponentit, jotka ohjaavat ja tukevat idean työstämistä, Kun ideapaperi on hyväksytty, opiskelija tekee sopimuksen toimeksiantajan kanssa ja laatii suunnitelman. Suunnitelman työstämiseen tulee hakea ohjausta ohjaavilta opettajilta, toimeksiantajan edustajalta työelämästä, opponenteilta ja kampuksen muilta asiantuntijoilta kampuksen työpajoissa.Toisen opinnäytetyön opponointi ja seminaareihin osallistuminen sisältyvät prosessiin.
Opinnäytetyön suunnitelman kirjoittamisen, hyväksymisen ja seminaarissa esittämisen jälkeen haetaan luvat opinnäytetyön toteuttamiselle.
Kansainvälinen yhteistyö
Opinnäytetyö voi liittyä kansainväliseen hankkeeseen. Vähintään opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiä, aiheeseen liittyviä tutkimuksia ja muuta kirjallisuutta.
Opiskelijan työmäärä
5 op = 135h opiskelijan työtä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ideapaperin ja opinnäytetyösuunnitelman arviointikriteereinä ovat Studentista löytyvät Xamkin amk-tutkinnoissa käytettävät Opinnäytetyön arviointikriteerit.