Kustannusten suunnittelu ja hallinta (5 op)
Toteutuksen tunnus: LT00EB01-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
08.11.2021 - 21.11.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.01.2022 - 30.04.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Liiketalouden koulutusyksikkö, Mikkeli (vanhennettu)
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Liiketalouden koulutus
- Opettajat
- Kristiina Kinnunen
- Vastuuopettaja
- Kristiina Kinnunen
- Ryhmät
-
LTMI20SVALiiketalous, verkkototeutus
-
LTMI20SVBLiiketalous, verkkototeutus
- Opintojakso
- LT00EB01
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyyttä kustannuslaskennan ja budjetoinnin peruskäsitteisiin.
Osaat käyttää erilaisia laskentamenetelmiä tuotteiden ja palveluiden kustannusten kohdistamisessa.
Osaat laatia erilaisia pk-yrityksen budjetteja.
Osaat käyttää budjetointia pk-yrityksen päätöksenteon tukena.
Sisältö
Millä eri tavoin pk-yrityksessä voidaan ryhmitellä tuotot ja kustannukset?
Miten sovellat eri laskentamenetelmiä tuotteiden ja palveluiden kustannusten kohdistamisessa?
Mitä ovat keskeiset budjetoinnin käsitteet?
Mistä koostuu yrityksen budjettijärjestelmä ja miten laadit pk-yrityksen erilaiset budjetit?
Miten budjetin avulla voidaan ohjata yrityksen toimintaa?
Arviointi
a. Osaat käyttää johdonmukaisesti kustannuslaskennan ja budjetoinnin ammattikäsitteitä.
c. Osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
e. Osaat käyttää keskeisiä kustannuslaskennan ja budjetoinnin menetelmiä ja tekniikoita.
Opiskelumateriaali
Laskentatoimi. Jormakka ym. (2015 tai uudempi), Edita. Luvut 8 ja 9. (myös e-kirjana)
Kustannuslaskenta ja kannattavuusajattelu. Pellinen (2019), Alma Talent. Soveltuvin osin. (e-kirja)
Muu opintojakson aineisto.
Opiskelijan työmäärä
5 op vastaa noin 135 h työmäärää.
Lisätietoja opiskelijoille
Opettaja ilmoittaa kurssiavaimen s-postilla ennen opintojen alkua.
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Yrityksen talous ja Kannattavuus ja talouden suunnittelu