Kokouspalveluiden tuottaminen ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF26-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
08.11.2021 - 21.11.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.01.2022 - 30.04.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Sirpa Sahinjoki
- Vastuuopettaja
- Sirpa Sahinjoki
- Ryhmät
-
MRKT19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI19SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
MRMI19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- Opintojakso
- MR00AF26
Tavoitteet
Osaat käyttää erilaisiin kokous- ja tapahtumapalveluihin liittyviä käsitteitä. Osaat järjestää erilaisia tilaisuuksia, suunnitella palvelukokonaisuuksia sekä laatia budjetin. Osaat hakea kokousten ja tapahtumien järjestämisessä tarvittavaa tietoa ja yhteistyökumppaneita sekä hyödyntää tarvittavia verkostoja. Osaat käyttää kokous- ja tapahtumapalveluissa tarvittavaa tekniikkaa. Osaat toimia palvelutiimin jäsenenä.
Sisältö
Mitkä ovat kokous- ja tapahtumapalveluiden keskeiset käsitteet? Mitkä ovat erilaisten kokousten ja tapahtuminen järjestämisen keskeiset periaatteet? Kuinka järjestät tilaisuuksia, suunnittelet palvelukokonaisuuksia sekä laadit niiden budjetin? Mistä löydät kokous- ja tapahtumapalveluiden järjestämisessä tarvittavaa tietoa, yhteistyökumppaneita ja verkostoja? Kuinka käytät käyttää kokous- ja tapahtumapalveluissa tarvittavaa tekniikkaa? Kuinka toimit kokous- / tapahtumapalvelutiimin jäsenenä?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissä oleva materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen lähi tai verkko-opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät lähiopetuksen, vierailuiden tai vierailijoiden aikataulujen/ mahdollisten toteuttavien kokouspalveluiden suunnittelun/toteutuksen ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintojakso toteutaan lähiopetuksena ja hybridimallilla.
Opintojaksolla paneudutaan kokouspalveluiden nykytilaan ja alan haasteisiin, kokouspalveluiden suunnitteluun ja operatiiviseen toimintaan ja johtamiseen.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on osallistuminen lähitunneille ja vierailuihin/ mahdollisten kokouspalveuiden suunnitteluun ja toteutukseen. Mahdolliset kokouspalveluiden suunnittelut ja toteutukset selviävät opintojakson alkuun mennessä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tehtävät esitellään opintojakson alkaessa.
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetusta/hybridiopetusta 28 h ja itsenäistä/ryhmätyöskentelyä 107h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a) käyttää johdonmukaisesti kokous- ja tapahtumapalveluihin liittyviä käsitteitä b) etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c) järjestää erilaisia kokouksia ja tapahtumia d) toimia asiakkaiden ja muiden toimijoiden kanssa e) osaat käyttää kokous- ja tapahtumapalveluiden perustekniikkaa f) toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Esitietovaatimukset
Ei edeltävää osaamista